Overvallers duwen kussen in gezicht van 83-jarige dame

In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 juli 2021 werd een 83-jarige vrouw overvallen in haar flatwoning aan de Dreef in Deventer. De twee daders gingen er met een paar honderd euro vandoor. Een dag eerder filmde een camera bij de flat een man die mogelijk bij de overval betrokken was.

update
teaser-date

18-01-2022 21:11

Bedankt voor de vier binnengekomen tips. Meer informatie blijft welkom.

Rond 04.00 uur schrok de dame wakker van geluiden in haar woning. Kort daarna stonden er twee mannen in haar slaapkamer. Eén van hen pakte haar polsen beet, waarbij het slachtoffer verwondingen opliep. Daarna kreeg ze kort een kussen in haar gezicht geduwd.

Het appartementencomplex aan de Dreef Preloader
Het appartementencomplex aan de Dreef
Het appartementencomplex aan de Dreef Preloader

Mogelijk een vergissing

De mannen haalden vervolgens de flat van de vrouw volledig overhoop en namen uiteindelijk een paar honderd euro en de huistelefoon mee. Waarschijnlijk is het tweetal gevlucht via de brandtrap.
De politie houdt er sterk rekening mee dat de daders zich vergist hebben. Behalve de relatief kleine buit, was er niets bijzonders te halen bij dit slachtoffer. Mevrouw heeft geen idee waarom iemand haar iets zou willen aandoen.

Het was erg beangstigend voor de vrouw, zeker omdat ze hartpatiënt is.”

woordvoerder politie

Signalementen daders

Beide mannen spraken Nederlands met een buitenlands accent. Eén van hen is circa 1.70 meter lang, heeft een slank postuur en rook die nacht opvallend sterk naar parfum. Zijn handlanger was zo’n 1.85 meter lang en heeft een normaal tot stevig postuur.

Voorverkenning 

Een dag voor de overval liep een onbekende man een paar keer op en neer voor de ingang van de flat. Zodra de deur voor iemand anders openging, glipte hij naar binnen. De politie vermoedt dat deze man, te zien op de beelden hierboven, betrokken was bij een voorverkenning en wil weten wie hij is.

Help de politie

Neem alstublieft contact op met de politie als u weet wie de man op de beelden is en/of als u meer informatie heeft over de overvallers.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar