Overvallers laten doodsbange vrouw vastgebonden achter

In het buitengebied ten zuidoosten van Enschede werd op 17 juni 2020 een 61-jarige vrouw overvallen door twee mannen die op zoek waren naar haar kluis. De daders deinsden er niet voor terug de vrouw met de dood te bedreigen om hun zin te krijgen.

update
teaser-date

30-06-2020 20:21

Inmiddels zijn er 15 tips binnengekomen over de overvallers, bedankt! Bij de tips is ook een naam genoemd. Meer informatie blijft welkom.

Het tweetal joeg mevrouw de stuipen op het lijf toen ze rond 17.20 uur plotseling bij haar stonden op haar erf aan de Allemansveldweg. Eén van de mannen was vrij rustig, de andere gedroeg zich boos en agressief. Laatstgenoemde had een vuurwapen waarmee hij het slachtoffer bedreigde.
De overvallers dwongen de bewoonster haar huis in, waar ze eisten dat zij de kluis openmaakte. Toen na ruim twintig minuten de mannen weggingen, lieten ze de vrouw vastgebonden achter.

Kenmerken overvallers

Dankzij bewakingsbeelden en de verklaring van het slachtoffer zijn er goede signalementen van de daders:
De man met het vuurwapen is licht getint en vermoedelijk tussen 25 en 30 jaar oud. Hij heeft rossig of roodbruin haar en opvallend dikke lippen. Wat het slachtoffer opviel, is dat de man een gouden tand heeft; zijn rechter hoektand.
De andere overvaller is naar eigen zeggen 26 jaar oud. Hij is wat kleiner dan de andere man en gedroeg zich rustiger en minder agressief dan hij.

Ringen van vingers getrokken

Voordat de daders er rond 17.45 uur vandoor gingen, maakten ze een aantal dierbare spullen van het slachtoffer buit. Een aantal ringen die zij van haar overleden echtgenoot had gekregen, zijn van haar vingers getrokken.
Hoe de overvallers zijn gekomen en vertrokken, is nog onduidelijk. Geef het door als u daar iets over weet of als u hen mogelijk heeft gezien. Ook als u in de omgeving van de Allemansveldweg een voertuig heeft gezien dat er niet ‘thuishoort’, meld het alstublieft.

Deel uw informatie

Wie weet of vermoedt wie de overvallers zijn?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 - 3458999

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Via de link hieronder kunt u het 61-jarige slachtoffer een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar