Overvallers stelen koffer met bruidsjurk erin

Bij een gewelddadige woningoverval aan de Kaninefatendreef in Alphen aan den Rijn raakten de bewoners gewond. De twee daders vertrokken die nacht van zondag 23 op maandag 24 oktober 2022 met onder meer een smart-tv en een rode koffer met daarin een bruidsjurk.

De slachtoffers, een man en een vrouw, lagen te slapen toen de overvallers rond 02.30 uur waarschijnlijk via een openstaand raam naar binnen klommen. De bewoners werden bedreigd en met een pistool geslagen. Ook kreeg het mannelijke slachtoffer een mes tegen de borst gedrukt, waarbij hij krassen in zijn huid opliep.

Ik dacht: wat gebeurt hier allemaal? (…) Ik zit in de uitkering. Wat kom je bij mij doen?”

slachtoffer woningoverval
Kaninefatendreef in Alphen aan den Rijn Preloader
Kaninefatendreef in Alphen aan den Rijn
Kaninefatendreef in Alphen aan den Rijn Preloader

Ravage

Tijdens het uur dat de daders binnen waren, haalden ze het huis compleet overhoop. Ze zeiden dat ze een kluis zochten, maar die was er niet.
Het mannelijke slachtoffer heeft weleens aan bekenden verteld dat hij thuis contant geld bewaarde, al ging dat niet om noemenswaardige bedragen. Mogelijk is die informatie via via bij de daders terechtgekomen.

Buit

Uiteindelijk gingen de overvallers ervandoor met een rode koffer, een sporttas en een smart-tv van het merk ‘OK.’. In de koffer zaten wat kleding en de bruidsjurk van de vrouw.

Vluchtroute

De daders spraken allebei goed Nederlands en af en toe praatten ze in een onbekende taal. Zeker één van hen heeft een donkere huidskleur.
Na de woningoverval is het tweetal gefilmd in de wijk Kerk en Zanen in Alphen aan den Rijn terwijl ze de buit op hun rug met zich meedroegen. Ze zijn zeker een paar honderd meter te voet gevlucht in de richting van basisschool De Wereldwijzer. De vraag is hoe de mannen vervolgens verder zijn gevlucht: te voet of met een auto of ander voertuig.

Twee mannen met onder meer de rode koffer Preloader
Twee mannen met onder meer de rode koffer
Twee mannen met onder meer de rode koffer Preloader

Deel uw informatie

  • Wie weet iets over de daders?
  • Wie heeft informatie over waar de buit kan zijn?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar