Pinpasfraudeurs beroven 82-jarige dame

Op 10 mei 2017 deed een 82-jarige vrouw boodschappen bij een slager in Zeist. Na het afrekenen werd door middel van een babbeltruc haar bankpas gerold. Een dag later ontdekt zij dat er met die pas fraude is gepleegd. De daders zijn vastgelegd op bewakingsbeelden.

update

Ondanks zeven tips zijn de mannen nog niet aangehouden. Blijf opletten voor dit babbeltruc-duo!

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Na het afrekenen ziet het slachtoffer een briefje van 5 euro op de grond liggen; recht voor de voeten van een man. Vriendelijk raapt ze het op en geeft ze het aan hem. Waarschijnlijk is in de tussentijd haar pinpas gerold. Haar pincode is tijdens het afrekenen afgekeken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Winkelcentrum Overvecht

Er is met de pas gepind bij een juwelier en in Utrecht bij Ici Paris XL in winkelcentrum Overvecht. Een van de mannen is vastgelegd op bewakingsbeelden in de parfumerie, toen hij voor twee vrouwen spullen afrekende met de gestolen pas.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Tabakswinkel in Rotterdam

De bankpas is vervolgens gebruikt door twee mannen bij een tabakswinkel in Rotterdam. Het duo is daar in de straat vastgelegd op bewakingsbeelden van een bank.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de mannen op de bewakingsbeelden?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Signalementen

Beide mannen hebben een licht getinte huidskleur en een gezet postuur. Een van hen heeft donker, kort haar en is kalend. Hij droeg een paars/blauw geblokt overhemd met daaronder een wit T-shirt en een witte broek. Hij liep op donkere schoenen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

De andere man droeg een donkerblauwe jas en een lichtblauw poloshirt. Op zijn hoofd droeg hij een blauwe pet met een geel/oranje rand. Hij liep op witte sneakers en had een schoudertas met gekleurde band bij zich

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft deze mannen gezien op woensdag 10 mei 2017 in Zeist, Utrecht of Rotterdam?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar