Pinpasfraudeurs verdacht van inbraak

Bij een inbraak in een huis aan de Boeier in Lelystad is op 5 december 2017 onder meer een creditcard meegenomen. Met die pas is geld uit automaten gepind.

update

Inmiddels zijn er acht tips binnengekomen, maar beide personen zijn nog niet herkend.

Van de inbraak zijn er geen beelden, maar wel van geldopnames en een poging daartoe. De politie vraagt u mee te denken over de identiteit van de pinners.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft iets gezien van een inbraak op de Boeier in Lelystad, gepleegd tussen 07.00 en 21.00 uur op 5 december 2017?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Botter

Net na 21.00 uur op Sinterklaasavond 2017 wordt gepind bij een geldautomaat aan de Botter in Lelystad. Twee jong ogende mannen nemen kort na elkaar met dezelfde creditcard een flink bedrag op.

Ringdijk

Enkele minuten later verschijnen de verdachten bij een geldautomaat aan de Ringdijk. Ook hier weten ze een bedrag in handen te krijgen, maar een tweede poging mislukt; de daglimiet van de creditcard is bereikt.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de man bij de geldautomaat? Heeft u hem en mogelijk zijn handlanger gezien in Lelystad in de buurt van de Botter of de Ringdijk, tussen 20.45 en 21.30 uur op 5 december 2017?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Laatste poging

Later die avond wordt nog een keer geprobeerd geld te pinnen, deze keer door een persoon in een blauwe Puma-hoody. Ook deze poging mislukt.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar