Poging doodslag bij ziekenhuis

Bij de locatie West van het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis in Amsterdam werd een 24-jarige man gestoken door een nog voortvluchtige dader. Het slachtoffer was nota bene daar bij het ziekenhuis omdat hij eerder op de dag gewond was geraakt bij een vechtpartij – waarbij vermoedelijk ook de verdachte al betrokken was.

Gelukkig voor het onderzoek zijn er vrij duidelijke beelden van de man die heeft gestoken. Hij bezocht met een vrouw de Spoedeisende Hulp daar aan de Jan Tooropstraat. Het slachtoffer was op dat moment even een sigaretje roken, maar kreeg de verdachte achter zich aan zodra die hem zag.

Wie herkent de verdachte?

Het steekincident speelde zich af buiten het zicht van de camera. Wel kwam de vermoedelijke dader nog even in beeld toen hij telefoons opraapte die bij de ingang van de SEH op de grond waren gevallen.
Heeft u een idee wie de niet-geblurde man kan zijn op de beelden hieronder, neem dan alstublieft contact op. Hij bezocht eerder die zaterdag 9 september 2023 waarschijnlijk het festival Parels van De Stad aan de Riekerhaven.

Ernstig gewond

Het 24-jarige slachtoffer werd drie keer gestoken; in een arm, in een long en vlak bij zijn hart. Dat hij nog leeft, lijkt grotendeels te danken aan het feit dat hij al bij het ziekenhuis was toen hij zo ernstig gewond raakte.
Zijn belager had vermoedelijk eerder al een verwonding opgelopen en bezocht om die reden de Spoedeisende Hulp. Het slachtoffer vermoedt dat de nog onbekende man een vechtsport beoefent.

Denk mee en tip

De politie hoort graag van u als u een idee heeft wie de verdachte kan zijn. Ook met de vrouw die is gefilmd zouden de rechercheurs graag spreken. Zij is onherkenbaar gemaakt omdat ze niets strafbaars deed, maar haar verhaal kan cruciaal zijn om deze zaak op te lossen.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar