Politie toont beelden van verdachten bankmedewerkerfraude

Opsporing Verzocht Preloader

Geregeld ontvangen mensen phishingberichten die afkomstig lijken te zijn van de bank. Of worden zij gebeld door oplichters die zich voordoen als bankmedewerkers. Sommige daders zijn zelfs zo brutaal dat ze bij hun slachtoffers aan huis verschijnen. De politie heeft heel veel beelden van verdachten die vermoedelijk betrokken zijn bij dergelijke bankmedewerkerfraude.

Wij laten u de komende tijd wekelijks een aantal verdachten zien, die ieder hun eigen nummer krijgen. Geef als u tipt a.u.b. het nummer door van degene over wie u informatie heeft.

Pinnen bij Mediamarkt

De politie is op zoek naar een man en een vrouw die probeerden te pinnen bij de Mediamarkt in Almere. De bankpas die ze gebruikten, was in goed vertrouwen door een slachtoffer afgegeven.
Uiteindelijk vertrouwden de medewerkers van de winkel het niet, waardoor het tweetal niet kon afrekenen. De vrouwelijke verdachte is ook gefilmd in Didam, Lent en Winterswijk.
Heeft u meer informatie over deze personen? Geef het alstublieft door. De vrouw heeft nummer OON-001 en de man OON-002.

Trap er niet in!

Bankmedewerkers komen nooit langs bij u thuis. Ook zal de bank u nooit om geld of uw bankpas of pincode vragen via telefoon, mail of sms. Twijfelt u over de betrouwbaarheid van een berichtje, telefoontje of iemand die zich bij u voordoet als medewerker? Neem dan direct contact op met uw bank en geef nooit uw bankpas af.

Geef uw informatie door

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de gedupeerde

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar