Politie zoekt drie verdachten van schietincident Coolhaven

Opsporing Verzocht Preloader

Een 25-jarige man werd op dinsdagavond 17 maart 2020 op de Coolhaven in Rotterdam rond 22.45 uur met een pistool geslagen en in zijn kuit geschoten. De politie is dringend op zoek naar de drie verdachten van het schietincident.

Avondwinkel 1e Middellandstraat Preloader
Avondwinkel 1e Middellandstraat
Avondwinkel 1e Middellandstraat Preloader

Gezamenlijk brengen ze een bezoek aan een avondwinkel op de 1e Middellandstraat voor een fles lachgas. Wanneer de vier mannen daarna samen ‘chillen’ in een auto, slaat de sfeer plotseling om. Het slachtoffer probeert weg te komen, maar wordt door de mannen tegengehouden. Ze willen hem beroven, slaan hem met een pistool en schieten hem in zijn kuit.
Ze gaan er vervolgens vandoor met de tas van het slachtoffer, met daarin geld en persoonlijke bezittingen. Vermoedelijk is het drietal weggereden in de richting van het centrum.

Coolhaven in Rotterdam Preloader
Coolhaven in Rotterdam
Coolhaven in Rotterdam Preloader

Tot 750 euro voor vuurwapentip

In de strijd tegen vuurwapengeweld in Rotterdam en omgeving is er een speciaal telefoonnummer voor tips omtrent vuurwapenbezit. Via nummer 06 33 236 432 kunt u het, strikt vertrouwelijk, doorgeven als u weet dat iemand een vuurwapen heeft.
Krijgt u geen medewerker aan de lijn, dan kunt u een voicemailbericht inspreken.

Vuurwapentips: 06 33 236 432 Preloader
Vuurwapentips: 06 33 236 432
Vuurwapentips: 06 33 236 432 Preloader

Het Team Criminele Inlichtingen (TCI) gaat met uw tip aan de slag, zónder dat uw gegevens in het dossier komen of op een andere manier worden gedeeld.
Meer informatie over deze regeling vindt u op de website van de politie. Sinds oktober 2019 gelden er beloningen tot 750 euro voor tips die daadwerkelijk tot de vondst van een of meer vuurwapens leiden.

Getuigenoproep schietincident

Was u die avond in de omgeving van de Coolhaven en heeft u mogelijk iets opvallends gezien, neem contact op met de politie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Om het slachtoffer een bericht te sturen, gebruikt u onderstaande link.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar