Raymildo Landveld (19) doodgeschoten op de Krootstraat

Beloning € 25.000

De politie van Amsterdam probeert duidelijkheid te krijgen over de dood van Raymildo Landveld. De 19-jarige man werd woensdagavond 2 mei 2018 doodgeschoten op de Krootstraat. Vermoedelijk is één verkeerde keuze hem fataal geworden.

Inmiddels zijn er twee mannen aangehouden voor betrokkenheid bij zijn dood, maar de politie hoopt dat aanvullende verklaringen kunnen helpen dit misdrijf definitief op te lossen. Er is een beloning uitgeloofd van 25.000 euro voor de informatie die deze zaak oplost.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dakloos

Raymildo werkte bij de gemeentereiniging, maar was nog op zoek naar een woning. Vermoedelijk heeft hij onder werktijd een onafgesloten, grijze Mercedes Vito-bestelbus zien staan.

Na werktijd is hij wederom de bus gaan inspecteren, waarop hij de sleutel heeft meegenomen. Uiteindelijk heeft hij enkele dagen in de bus rondgereden en gebruikte hij deze ook als tijdelijke slaapplek.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Wat Raymildo niet wist, is dat in de bus verdovende middelen verborgen lagen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bewakingsbeelden

Op bewakingsbeelden van de Bijlmerdreef en het Kraaiennest is te zien dat Raymildo samen met twee vrienden op woensdagavond 2 mei naar  twee geldautomaten rijdt, waar ze proberen 10 euro te pinnen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Terwijl zijn vrienden rondrijden in een Renault Mégane, rijdt hij zelf door de Bijlmer in de gestolen Mercedes Vito. Vermoedelijk is de bus hierdoor niet onopgemerkt gebleven bij de degenen die hem kwijt waren.

Doodgeschoten

Rond 23.05 uur rijden de mannen de Krootstraat in, waar een van de vrienden probeert wat geld te lenen van kennissen. Hij stapt uit de Renault Mégane en de vriend blijft achter in de auto. Ook Raymildo wacht in de auto. Kort daarna wordt Raymildo doodgeschoten. Eén van de vrienden raakt zwaargewond.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er meer informatie over het schietincident van 2 mei 2018 op de Krootstraat in Amsterdam?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

De politie heeft sterke vermoedens dat verschillende mensen weten wat er precies is gebeurd op de Krootstraat. Heeft u informatie en wilt u aanspraak maken op de beloning van 25.000 euro, neem dan contact op met het Team Nationale Inlichtingen van de politie. Bij dit team zitten speciale rechercheurs met wie u in vertrouwen kunt spreken.

Mercedes Vito eerder gestolen

De eigenaar van de bestelbus heeft eerder aangifte gedaan van diefstal. Echter heeft iemand, na de diefstal, de bus geparkeerd langs de Muiderstraatweg in Diemen. Vanaf die parkeerplek heeft Raymildo de bus meegenomen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over de gestolen Mercedes Vito?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Weet u wie de Mercedes Vito eerder had meegenomen? Of heeft u de bus ergens zien rijden tussen vrijdagmiddag 27 april en woensdagavond 2 mei 2018? Geef het door aan de politie.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar