Schietincident bij de sporthal aan de Tromplaan

Een gesprek neemt een onverwacht en gewelddadige wending…

update

Hoewel u reageerde, moeten er toch meer mensen zijn die iets gezien hebben daar in Haaksbergen. Meldt u zich alstublieft.

Op zaterdag 18 april 2015 rond 19.00 uur vond er een schietincident plaats bij de sporthal aan de Tromplaan in Haaksbergen. Die zaterdag zijn drie vrienden naar Haaksbergen gekomen, omdat ze een goed gesprek met iemand willen voeren. Eén van hen, de chauffeur, blijft in zijn bruine Mercedes zitten op het parkeerterrein. Het gesprek escaleert, waarop de oudere man waarschijnlijk om hulp heeft gevraagd. Die hulp komt en wel vrij extreem: in een grijze Opel Astra komt er man naar die sporthal gereden die meteen van dichtbij op die twee vrienden begint te schieten.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft zaterdag 18 april, rond 19.00 uur, in Haaksbergen iets van dat schieten bij de sporthal op de Tromplaan gezien?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vlucht

De vrienden zien dat de schutter aanlegt, waarop één van hen wegrent naar hun auto. De ander kan zichzelf alleen maar redden door in de sloot in de groenstrook te springen. Zijn vriend in de Mercedes rijdt snel naar hem toe en gooit zijn portier open zodat die man vanuit de sloot in zijn auto kan stappen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Schieten

Maar de schutter in de Astra blijft schieten en schiet niet alleen de achterruit van de Mercedes stuk, maar raakt ook de hand van de bestuurder. Hij kan nog wel rijden dus vluchten ze plankgas om uiteindelijk bij een tankstation voor hulp te stoppen. Ruim een kilometer verderop is de Opel Astra afgehaakt.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Signalement schutter

Het ging allemaal zo snel dat één slachtoffer alleen maar kon beschrijven dat de schutter in het grijs was gekleed en zwart haar had. Dus het is heel belangrijk dat mensen zich melden als ze misschien hebben gezien wie die auto bestuurde.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Opel Astra schutter

Twee dagen later wordt de Opel Astra teruggevonden. De eigenaar van de auto is sinds het schieten spoorloos. Het is een grijze Opel Astra. Twee dagen later vond de politie de auto terug in de Cronjestraat in Enschede.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft gezien dat de grijze Opel Astra in de Cronjestraat in Enschede is neergezet en hoe die persoon daarna is vertrokken?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de achtervolging gezien en weet mogelijk wie die zaterdag in die Opel Astra zat èn waar diegene nu is?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Meer auto's geraakt

Er is een route die de Mercedes van de slachtoffers heeft gereden, gedeeltelijk achtervolgd door de Astra. Als mensen op die route kogelgaten in hun auto of eigendom hebben ontdekt dan moeten ze snel contact met de politie opnemen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Zijn er mogelijk nog mensen van wie de auto ook door een kogel van de schutter is geraakt?

Kijk ook eens naar