Schietincident in weiland

Verdachte in deze zaak op de Nationale Opsporingslijst.

Alle belangrijke informatie over de voortvluchtige verdachte in deze zaak, Gerel Palm, vindt u op de website van de politie.

Twee slachtoffers

Een automobiliste die in de nacht van zaterdag 10 december langs een weiland in Noordeloos - een klein dorpje in Zuid-Holland - reed zag in de berm van de Middenweg een neergeschoten man liggen. Nadat de hulpverleners ter plaatse waren gekomen werd er iets verderop in een weiland nog een neergeschoten man aangetroffen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

De twee neergeschoten mannen zijn 28 en 35 jaar en komen uit Rotterdam. Het wordt al snel duidelijk dat ze naar het weiland zijn gebracht in een donkere tweedeurs wagen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is die avond in de omgeving van Noordeloos iets opgevallen? 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Autobrand in Groenekan

Al snel leggen rechercheurs een link naar een autobrand in Groenekan, zo’n 40 km van Noordeloos. Daar wordt ruim een uur na de vondst van de neergeschoten mannen een donkere tweedeurs Audi in brand gestoken. De auto wordt ontdekt op het parkeerterrein van hockeyclub Voordaan aan de Lindenlaan. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft iets gezien rond het achterlaten van die Audi A5 bij hockeyclub Voordaan aan de Lindenlaan in Groenekan?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Gestolen Audi

De politie vermoedt dat deze uitgebrande wagen is achtergelaten door de dader verantwoordelijk voor het neerschieten van de twee Rotterdammers. De Audi A5 is al in januari 2016 uit Amsterdam ontvreemd en is dus bijna een jaar van de radar tot hij in Groenekan wordt achtergelaten.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waar die auto dat kleine jaar dat ‘ie gestolen was is geweest? Zo’n auto moet toch ergens gestald zijn, geparkeerd hebben gestaan of mee gereden zijn.
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Gerel Palm

Het schietincident is vermoedelijk het gevolg van een drugsconflict. Uit het onderzoek daarnaar is in elk geval één verdachte naar voren gekomen: de dan 34-jarige Gerel Lusiano Palm, geboren op 28 februari 1983. Hij is 1.80 meter lang, heeft een vrij smalle mond, wenkbrauwen met een knikje, een licht litteken op de linkerwang en vrij kleine oren.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Palm werd op 1 maart 2017 aangehouden in Suriname, maar wist op 12 maart te ontsnappen. Hij is sindsdien voortvluchtig en geldt als vuurwapengevaarlijk.

In juni 2017 is Palm op de Nationale Opsporingslijst geplaatst.

Heeft u Gerel Palm sinds 12 maart 2017 gezien of heeft u een vermoeden waar hij nu verblijft, meldt u dat dan. Benader hem niet zelf, maar neem wanneer u hem ziet contact op met de politie. Wilt u anoniem blijven, belt u 0800-7000.Vanuit het buitenland kunt u bellen naar 0031 79 345 9876.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over de mogelijke verblijfplaats van Gerel Palm? Heeft u hem sinds 12 maart 2017 ergens gezien?

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar