Schietpartij op de Groesbeekdreef

Opsporing Verzocht Preloader

Op de warme zomeravond zagen veel bewoners het gebeuren wat zorgde voor veel onrust in de buurt.

update

Arrestatieteams hielden 4 verdachten aan, er volgen mogelijk meer aanhoudingen.

Op zaterdagavond 3 augustus 2013 vond er op de Groesbeekdreef in de Amsterdamse Bijlmer een schietpartij plaats waarbij drie mannen gewond raakten, van wie één zwaargewond. Hij heeft het ternauwernood overleefd.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Daders

De aanleiding was waarschijnlijk een conflict over geld en de politie wil meer informatie over de daders. Dat zijn vier tot vijf mannen met een donker uiterlijk. Twee van hen met lange rasta’s of dreads en de andere mannen hadden kort haar.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

El Nueve

De politie heeft aanleiding om te denken dat één van de schutters ook wel ‘El Nueve’ wordt genoemd. Dat zou zijn bijnaam zijn.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vlucht

Meteen na de schietpartij zijn de mannen vanaf de Groesbeekdreef weggerend in verschillende richtingen. Vrij snel daarna is er een auto gezien in die buurt. Dat was vermoedelijk een donkerblauwe Opel Astra sedan met twee portieren van ongeveer 10 jaar oud.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op zaterdagavond 3 augustus 2013 getuige geweest van de schietpartij op de Groesbeekdreef in de Amsterdamse Bijlmer?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de daders zijn, van wie er één vermoedelijk de bijnaam El Nueve heeft?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders op hun vlucht gezien en/of weet er meer over de vermoedelijke Opel Astra sedan?

Kijk ook eens naar