Schutter die Roncherello Ellis (20) doodschoot op beeld vastgelegd

De Rotterdamse Roncherello Ellis (20) werd op maandagavond 11 oktober voor de ogen van zijn vrienden neergeschoten, nadat hij samen met hen achter de daders van een beroving aan ging. Zowel de berovers als de schutter staan op beeld.

Die bewuste maandagavond was Roncherello op pad met vrienden. Voordat ze een hapje gingen eten, wilde één van hen nog wat geld pinnen bij een automaat aan de Putsebocht.

update
teaser-date

25-11-2021 16:44

Snel resultaat! Mede dankzij jullie tips heeft de politie twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar de dood van Roncherello Ellis (20), onder wie de mogelijke schutter. Het onderzoek naar de andere betrokkenen bij de beroving en het daarop volgende schietincident gaat onverminderd door. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Het 20-jarige slachtoffer Roncherello Ellis Preloader
Het 20-jarige slachtoffer Roncherello Ellis
Het 20-jarige slachtoffer Roncherello Ellis Preloader

Beroofd bij geldautomaat

Op bewakingsbeelden is te zien hoe de jongen, buiten het zicht van zijn vrienden, gaat pinnen. Daar wordt hij beroofd door de inzittenden van een lichtgrijze Skoda Fabia. Ze omsingelen hem, graaien in zijn zakken en delen een klap uit. De mannen gaan er daarna vandoor met zijn geld en telefoon.

Achtervolging door Bloemhof

Daarop zet de vriendengroep de achtervolging in. Ze racen door de Rotterdamse wijk Bloemhof, achter de Skoda Fabia aan. Op de Schiltmanstraat loopt het vreselijk uit de hand: er verschijnt een schutter die meerdere schoten lost op hun auto.

De beschoten auto bij ziekenhuis Ikazia Preloader
De beschoten auto bij ziekenhuis Ikazia
De beschoten auto bij ziekenhuis Ikazia Preloader

Fataal schot

Eén van die kogels gaat door het portier aan de passagierskant en raakt Roncherello. Hoewel zijn vrienden hem direct naar het ziekenhuis brengen, is het al te laat. Roncherello overlijdt nog diezelfde avond.

Onterecht iemand nemen van het leven. Diegene heeft je niks misdaan. Als je het mij vraagt, kende diegene Roncherello niet eens.”

Moeder van slachtoffer

Schutter op beeld

De schutter is naderhand de wijk in gerend. Zijn vlucht is door meerdere camera’s vastgelegd. Op bewakingsbeelden van basisschool De Akkers aan de Jagerslaan is hij voor het laatst gezien. Heeft u deze man gezien of herkent u hem op basis van de beelden? Neem alstublieft contact op.

Help de politie

  • Wie herkent de berovers?
  • Wie heeft meer informatie over de schutter?
  • Wie heeft iets opvallends gezien in de wijk Bloemhof op maandagavond 11 oktober? 

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de nabestaanden

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar