Scooterdief gevaar in het verkeer

Een scooterdief veroorzaakte donderdagmiddag 28 maart gevaarlijke situaties in het centrum van Wijchen. Ondanks dat hij behendig een knalrode Piaggio Vespa snorscooter wist te stelen, reed hij er iets minder soepel op weg.

update
teaser-date

24-09-2019 20:40

Twee tips, maar de scooterdief is helaas nog niet herkend. Weet u wie hij is? Geef het door!

Die middag wordt de man door iemand op een witte scooter afgezet bij de fiets- en scooterstalling bij het station van Wijchen. Op de bewakingsbeelden is te zien hoe hij te werk gaat. 

Scooterdief Wijchen Preloader
Scooterdief in Wijchen
Scooterdief Wijchen Preloader

Knalrode Vespa

Wanneer de man merkt dat er op hem wordt gelet, gaat hij er eventjes vandoor. Maar kort daarna gaat hij op zijn doel af: een knalrode Piaggio Vespa snorscooter. In een korte tijd weet hij de scooter te ontgrendelen en aan de praat te krijgen.

Geen rijtalent

Dan blijkt hij geen geoefende scooterrijder te zijn. Eenmaal op de weg moet een medeweggebruiker voor hem op de rem. Ook knalt hij zelf nog tegen een betonnen randje op en weet hij op de verkeerde weghelft te belanden. Gelukkig kon de man nog wel tijdig uitwijken voor een tegenligger.

Scooter teruggevonden

Zo’n drie weken later wordt de scooter achtergelaten door twee mannen in de Fahrenheitstraat. Het duo ging ervandoor toen ze een politiebusje zagen. 

Herkent u de scooterdief?

De politie is nog altijd naar hem op zoek. Laat het de politie weten als u hem ergens ziet of herkent.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Wilt u de eigenaar van de scooter een bericht sturen? Klik hieronder.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar