Scooterrijder jaagt mensen de stuipen op het lijf

Een man op een scooter veroorzaakte nogal wat angst en onrust in een deel van Apeldoorn, ’s ochtends op 27 september 2022. Hij probeerde meerdere mensen te beroven en mishandelde een aantal van hen. Zaak dus om deze man van straat te halen.

De politie maakt camerabeelden van de man openbaar. Onderzoek heeft al geleerd dat de scooter waarop hij reed, in de voorgaande nacht in Arnhem is gestolen.

Terrein achter winkels Mariastraat Preloader
Terrein achter winkels Mariastraat
Terrein achter winkels Mariastraat Preloader

Terrein achter Mariastraat

Rond 07.30 uur die dinsdagochtend stormde de verdachte af op drie winkelmedewerkers op een terrein achter de winkels aan de Mariastraat. Zij wisten zich net op tijd in veiligheid te brengen.
Medewerksters van de HEMA iets verderop en een voorbijganger daar hadden even eerder mínder geluk gehad: zij werden geschopt en geslagen en hun belager eiste hun geld en telefoons.

Korte Hezeweg

Niet veel later bedreigde zeer waarschijnlijk dezelfde dader een vrouw op de Korte Hezeweg. Hij schreeuwde dat ze haar telefoon moest afgeven; anders zou hij haar steken.
Gelukkig voor het slachtoffer schoten verschillende buurtbewoners haar te hulp en koos de man het hazenpad. Een getuige wist hem daarbij nog op beeld vast te leggen.

Deel uw informatie

De lichtkleurige scooter is later die dag aangetroffen op de Zonnedauw in Apeldoorn. Mogelijk heeft iemand de verdachte daar gezien of verblijft hij er in de buurt.
Wellicht herkent u de man aan zijn kleding, waaronder een gestreepte muts, of aan de donkerkleurige rugtas die hij bij zich had. Vertel de politie wat u weet op een van de volgende manieren:

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar