Seif Ahmed (34) door schotwond overleden in bijzijn van dochtertje

Op dinsdagmiddag 1 oktober 2019 werd, op een parkeerplaats aan de Buitensingel in Amsterdam, de 34-jarige Seif Ahmed zwaargewond aangetroffen in zijn auto. Hij bleek een schotwond te hebben en overleed nog voordat hij naar het ziekenhuis kon worden gebracht.

Op de achterbank zat Seifs 14 maanden oude dochtertje. Zij heeft waarschijnlijk gezien dat op haar vader werd geschoten door iemand die vermoedelijk voorin op de passagiersstoel zat.

update
teaser-date

22-11-2019 11:49

Op vrijdag 22 november heeft de politie een 49-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Seif Ahmed. Aangezien deze verdachte in volledige beperkingen zit, brengt de politie vooralsnog geen verdere details over hem naar buiten.

Seif Ahmed Preloader
Seif Ahmed
Seif Ahmed Preloader

Eigen kapperszaak

Seif Salah Abdelfattah Ahmed was in 2015 in Nederland komen wonen. Met een vrouw die hij hier heeft ontmoet, had de Egyptenaar inmiddels twee kinderen. Sinds mei 2016 runde Seif als kapper een eenmanszaak in Amsterdam Nieuw-West.

Afspraak met vriend

Die dinsdag 1 oktober verlaat Seif rond 14.00 het OLVG-ziekenhuis aan de Jan Tooropstraat. Hij was daar bij zijn zoontje, dat een paar dagen eerder voor behandeling is opgenomen. Zijn vrouw lost hem af en Seif ontfermt zich vanaf dat moment over hun 14 maanden oude dochtertje.
De Egyptenaar gaat thuis douchen en omkleden, waarna hij met het kleine meisje vertrekt voor een afspraak met een vriend. Deze man ontmoet hij in Amsterdam West.

Tanken bij Makro

Seif Ahmed in VW Golf bij Makro Preloader
Seif Ahmed in VW Golf bij Makro
Seif Ahmed in VW Golf bij Makro Preloader

De vriend helpt Seif met zijn financiën, wat vermoedelijk de aanleiding is voor deze ontmoeting. Na een kort praatje stappen de mannen ieder in hun eigen auto en rijden ze naar het tankstation van de Makro in Duivendrecht.

Op bewakingsbeelden van de Makro is te zien dat Seif met zijn witte Volkswagen, een Golf stationwagon, om 15.12 uur komt aanrijden achter de vriend aan. De witte Golf heeft een panoramadak en achter getinte ruiten.

Holterbergweg

Diezelfde Golf is om 15.23 uur gefilmd op de Holterbergweg in de richting van de Johan Cruijff Arena. Om 16.08 uur kwam de auto in tegengestelde richting opnieuw over de Holterbergweg. 

Het is niet vast te stellen of Seif Ahmed op die momenten zelf achter het stuur zat. Waar hij na het tanken nog is geweest en waarom, en ook wie hij mogelijk ontmoet heeft, zijn nog belangrijke vragen in het politieonderzoek.

Parkeerplaats bij Tuinpark

Rond 17.15 vindt een toevallige passant Seif in de witte Volkswagen, die op de parkeerplaats staat bij Tuinpark Nieuw Vredelust aan de Buitensingel. Hoe lang de auto daar al stond, is nog onduidelijk.
De politie hoort graag van u als u de witte Golf heeft gezien in de omgeving van de Buitensingel. Ook alle informatie is van belang over wie er in of bij die auto is of zijn geweest.

Seif Ahmed Preloader
Seif Ahmed
Seif Ahmed Preloader

Motief onduidelijk

Over het motief voor de moord tast de politie nog grotendeels in het duister. Uit het onderzoek is niets naar voren gekomen dat erop duidt dat Seif Ahmed zich bezighield met criminele activiteiten of contacten.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Heeft u informatie over een mogelijk probleem of conflict dat Ahmed had, of over iemand die hem iets zou willen aandoen, neem contact op met de politie. Dat mag ook anoniem of in een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen.

Help deze zaak op te lossen

  • Wie weet waar Seif Ahmed is geweest, en mogelijk met wie, tussen circa 15.15 en 17.15 uur op dinsdag 1 oktober 2019?
  • Wie weet iets over een mogelijk motief voor de moord op Seif Ahmed?
  • Wie heeft de witte VW Golf stationwagon, en mogelijk een of meer personen erin of erbij, gezien op de parkeerplaats aan de Buitensingel?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de nabestaanden

Wilt u uw medeleven betuigen, laat via onderstaande link een bericht achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar