Sieraden aangetroffen bij verdachten van serie babbeltrucs

Drie oplichtsters hebben tussen mei en oktober 2019 zeker twintig ouderen gedupeerd. In sommige gevallen werd de ‘bloemen-babbeltruc’ gebruikt. Alle drie de vermoedelijke daders zitten vast, maar u kunt tóch helpen: de politie wil de buit graag terugbezorgen bij de rechtmatige eigenaars.

update
teaser-date

17-12-2019 20:49

Er zijn inmiddels tegen de 20 reacties binnengekomen, bedankt! Het onderzoek gaat door.

Dankzij onderzoek en een aantal tips heeft de politie op 9 oktober twee verdachten uit Nieuwegein aangehouden. Deze vrouwen van 27 en 22 jaar oud kunnen mogelijk in verband worden gebracht met een groot aantal aangiftes. Een derde vrouw (24) zat al vast.

Gestolen sieraden

Er is in ieder geval toegeslagen in Krommenie, Haarlem, Leiderdorp, Den Haag, Zaltbommel, Leeuwarden, Amsterdam, Maarssen, Deil, Soest, Leusden, Delft, Zwijndrecht, Geldermalsen en Diemen.
Tijdens huiszoekingen bij de twee vrouwen in Nieuwegein is een aantal sieraden aangetroffen waarvan de politie denkt dat ze zijn gestolen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Herkent u een sieraad dat van u is of van iemand die u kent, neem contact op met de politie.

Bloemen-babbeltruc

Met een doortrapte babbeltruc wisten de daders door heel Nederland slachtoffers te maken. Ze spotten kwetsbare ouderen in het openbaar en volgden die naar huis, waarna ze hun vaste telefoonnummer achter-haalden.
De oplichtsters belden vervolgens op, zogenaamd als medewerksters van het Nationaal Ouderenfonds of de Ouderenbond, en vertelden hun slachtoffers dat er een gewonnen prijs gebracht zou worden.

Twee verdachten in AH-filiaal Preloader
Twee verdachten in AH-filiaal
Twee verdachten in AH-filiaal Preloader

Korte tijd later stonden ze dan met een bos bloemen op de stoep en werden ze binnengelaten. Bij deze bezoekjes maakte het duo onder meer bankpassen en sieraden buit.

Contact met de politie

Bent u ook benadeeld door een soortgelijke babbeltruc, maar heeft u daarvan nog geen aangifte gedaan? Doet u dat dan alstublieft alsnog. Ook als u een of meer van de getoonde sieraden herkent, hoort de politie dat graag van u.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar