Slachtoffer (76) zwaargewond na straatroof Van Gentstraat

Een 76-jarige vrouw is woensdag 25 april slechts tientallen meters van haar woning verwijderd, wanneer zij gewelddadig wordt beroofd van haar handtas. De dader laat haar zwaargewond achter. Kort daarna wordt hij gezien op bewakingsbeelden.

update

Tot nu toe 1 tip. Heeft u meer informatie over deze zaak, laat het de politie weten!

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Man op fiets

Nadat de vrouw een bezoek heeft gebracht aan de apotheek en enkele winkels, loopt zij rond 17.15 uur terug naar huis. Ze blijkt te worden gevolgd door een man op een fiets. Plotseling voelt ze een harde duw van achteren, waardoor ze met een klap op de grond belandt.

Zodra ze haar ogen opent, ziet ze een man wegfietsen in de richting van de Wedren. Haar handtas is weg. Het slachtoffer heeft onder andere haar bekken en een pink gebroken.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft iets gezien van de straatroof op woensdag 25 april op de Van Gentstraat in Nijmegen?

Vervolgens wordt er tussen 17.20 en 17.30 uur met haar bankpas gepind bij cafetaria Gul aan de Willemsweg.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Centraal Station

Tien minuten later verschijnt de man op bewakingsbeelden van het Centraal Station in Nijmegen. Hij ‘kruipt’ bijna in de pinautomaat en slaat zijn slag.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bankpas achtergelaten

Zijn opvallende gedrag blijft niet onopgemerkt. Omstanders geven het personeel een seintje en zodra hij klaar is met pinnen, ziet een van de medewerkers de pas nog in de automaat zitten. De medewerker rent hem achterna, maar de straatrover weet te ontkomen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de man op de bewakingsbeelden?

De handtas van het slachtoffer is later zonder portemonnee teruggevonden op de De GĂ©nestetlaan.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de dader gezien in Nijmegen op woensdag 25 april in de buurt van Van Gentstraat, het Centraal Station, de Willemsweg of de De Génestetlaan?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar