Snelkraak op juwelier Star aan de Kamp

In de nacht van 8 op 9 mei 2017 plegen 4 mannen op twee scooters een snelkraak op juwelier Star aan winkelstraat de Kamp in Amersfoort.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Op bewakingsbeelden van die nacht is een blauwe scooter te zien met twee mannen, die stoppen bij de juwelier. Een paar seconden later: een 2e scooter met daarop opnieuw twee mannen. Een camera binnen filmt hoe het rolluik opengaat. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Snelkraak

Inmiddels is het alarm afgegaan en klinkt een hard geluid door de straat. Een van de daders wordt wat zenuwachtig en halen de andere drie ondertussen zoveel mogelijk sieraden uit de vitrines. Ze nemen vooral gouden en zilveren trouw- en vriendschapsringen van het merk Collection Ruesch mee.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Gevallen tijdens vlucht

Na anderhalve minuut plunderen vertrekken de vier. Door het alarm zijn verschillende bewoners van de Kamp wakker geworden. Een van hen filmt nog hoe een van de scooters met twee daders onderuit glijdt. Uiteindelijk kunnen de daders toch net voordat de politie ter plekke is ontkomen. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Schade

De schade die ze hebben aangericht bij die juwelier loopt al gauw in de tienduizenden euro’s, natuurlijk de kosten om de winkel weer helemaal te herstellen maar ook de buit, al die ringen die ze hebben gestolen.

Scooters teruggevonden in garagebox

De scooters die de daders hebben gebruikt zijn een paar uur na de snelkraak allebei teruggevonden in een garagebox van een volkomen onschuldige man aan de Dirk Loogenstraat in Amersfoort. De eigenaar ontdekte dat zijn box was opengebroken en zag daar de blauwe en zwarte scooter die dus gebruikt zijn bij de snelkraak. Ze zijn vooralsnog door niemand als gestolen opgegeven maar misschien dat iemand ze toch herkent. De politie hoopt natuurlijk dat iemand weet wie er op reden in de periode voor 9 mei of waar ze vandaan komen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Ringen van Collection Ruesch

Een ander aanknopingspunt: al deze vriendschapsringen en trouwringen van het merk Collection Ruesch. De politie houdt er rekening mee dat die ringen ergens na 9 mei te koop zijn aangeboden. 

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar