Straatroof vrouw (61) aan het Van Logterenpad

De erg jonge dief liet zijn fiets achter

update

Een aantal tips, blijf meedenken alstublieft!

Op woensdagochtend 11 mei 2016 rond 10.30 uur wordt een vrouw (61) beroofd van haar handtas. De dief is een jongen van vermoedelijk 14 tot 16 jaar oud die tijdens het wegrukken van haar tas van zijn fiets valt en die vervolgens achterlaat. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Straatroof

Die ochtend loopt de vrouw over de Kloosterdreef en steekt de Europalaan over naar de Doctor Cuyperslaan. Ze heeft op dat moment niet in de gaten dat een eindje achter haar een jongen fietst. Dan gaat ze de hoek om, het Van Logterenpad in. Dan fietst de jongen langs en grist de handtas van haar schouder. De vrouw valt door de harde ruk op de grond. De dader heeft zoveel vaart dat ook hij valt. Dan staat de dader op, grijpt zijn fiets en gaat er rennend vandoor, met de fiets in zijn hand. Even later gooit hij z’n fiets neer en gaat te voet verder richting de Jan van Boonenstraat.

Verwondingen

Doordat die vrouw zo hard werd meegesleurd, had ze wekenlang pijn. De klap op de grond heeft ze opgevangen met haar elleboog en jukbeen. Daaraan is ze geopereerd. 

Dader

De tasjesdief was een getinte jongen van een jaar of 14 tot 16. Hij is ongeveer 1.60 meter lang en heeft een mager postuur. Hij heeft kort zwart haar en droeg een rood T-shirt en zwarte joggingbroek.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Achtergebleven fiets

De achtergebleven fiets is een dames-Gazelle met versnellingen, een koplamp met zwarte streep daarop, en achter opvallende roodzwarte fietstassen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Wijkagent

Mocht u liever persoonlijk met iemand daar in die wijk in Eindhoven over de zaak praten of weten wat daar gebeurt? De wijkagent daar is Dennis Joosten. Hij is bereikbaar via Twitter en Facebook. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft die jongen die woensdagochtend 11 mei zien fietsen in de omgeving van het Logterenpad?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de fiets? 
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herinnert zich een jongen met rood shirt die hard wegholt met een damestas, op een woensdagochtend in mei?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar