Straatrover bezorgt vrouw (57) ernstig letsel

In de wijk Zwanenveld in Nijmegen werd een vrouw (57) in de vroege ochtend van donderdag 28 november 2019 slachtoffer van een straatroof. Ze kwam hierbij ten val en brak haar schouder op vier plekken, waardoor het de vraag is of ze ooit nog aan het werk kan.

update
teaser-date

04-02-2020 20:54

De vijftien binnengekomen tips gingen met name over de broek van de dader; daar hoeft u geen informatie meer over door te geven. Andere informatie over de dader blijft welkom.


De vrouw liep die ochtend rond 6.30 uur vanaf een parkeerplaats naar haar werk in een nabijgelegen woonzorgcentrum. Vlak voor ze de 11e straat in Zwanenveld wilde oversteken, stond ze plots oog in oog met een donkergeklede jongeman. Hij bedreigde haar met een vuurwapen en eiste haar tas.

Bewakingsbeelden

Tas van het merk Burkely Preloader
Tas van het merk Burkely
Tas van het merk Burkely Preloader

Hoewel de vrouw zich hevig verzette en wegrende, wist de straatrover haar al snel te overmeesteren. Hij ging ervandoor met haar bruine tas van het merk Burkely met daarin persoonlijke spullen, waaronder een paarse ‘miniwallet’ van het merk Secrid.
Op bewakingsbeelden is te zien dat hij de 73e straat in rende, in de richting van winkelcentrum Dukenburg.

Signalement 

Dader straatroof Zwanenveld, Nijmegen Preloader
 
Dader straatroof Zwanenveld, Nijmegen Preloader

Volgens het slachtoffer is de dader een lichtgetinte man tussen 20 en 25 jaar oud die gebrekkig Nederlands spreekt en tussen 1.65 en 1.75 meter lang is. Hij had die ochtend een zwarte trainingsbroek aan met op de rechterpijp een blauwe bies tot net boven de knie en een logo op het bovenbeen. Ook droeg hij zwarte sportschoenen met witte zolen. 

Ernstige gevolgen

Tijdens de val brak het slachtoffer haar schouder op vier plekken, waardoor zij geopereerd moest worden en een prothese heeft gekregen. Het is op dit moment nog zeer de vraag of de vrouw haar werk in de zorg ooit nog uit kan voeren.

Deel uw informatie

Wie herkent deze straatrover of heeft hem gezien die ochtend van 28 november? Gezien het feit dat hij zo ’s ochtends vroeg door Zwanenveld liep, komt hij mogelijk zelf uit die Nijmeegse wijk of omgeving. Geef uw informatie alstublieft aan de politie door.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Via onderstaande link kunt u het slachtoffer een hart onder de riem steken.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar