Straatrovers slaan drie keer in een uur toe

Een groep van vier jongens pleegde vorige zomer in Eindhoven drie straatroven in één uur tijd. In de nacht van 28 op 29 juli 2019 beroofden ze hun slachtoffers van geld, sleutels en telefoons.

update
teaser-date

07-07-2020 20:53

Sinds de uitzending hebben zich zeven kijkers gemeld met bruikbare informatie. Heel erg bedankt!

Hun eerste slachtoffer was een maaltijdbezorger bij de Karpendonkse Plas. Rond 23.30 uur werd hij door het viertal van zijn fiets getrapt en met een mes bedreigd. De daders dwongen de bezorger om zijn geld en telefoon af te geven. Ook zetten ze zijn fiets op slot gezet en namen ze de sleutel mee.

Rooftocht

De straatrovers fietsten vervolgens door naar de Hofstraat, waar ze rond middernacht een tweede jongen van zijn fiets trokken. Ze beroofden hem van zijn telefoon, portemonnee en horloge. Ook bij dit incident namen ze de fietssleutel van het slachtoffer mee.

Derde slachtoffer 

Kort daarna zijn de vier jongemannen door een camera vastgelegd bij de Hugo van der Goeslaan. Ze fietsten in de richting van de Geldropseweg. Rond 00.30 uur trapten ze een derde persoon van zijn fiets; gelukkig wist dit slachtoffer te vluchten. Het viertal lijkt later opgesplitst, want slechts twee van hen zijn nog gefilmd in de buurt van de Vestdijktunnel.

Opvallende fietsen 

Volgens de slachtoffers zijn de vier daders nog vrij jong; vermoedelijk tussen 15 en 18 jaar. Eén van van hen reed op een postcodeloterijfiets van het merk Union. Een ander fietste op een soort BMX met grote wielen en op een derde fiets lijken beschermingshoezen te zitten voor een fietstas.

Help de politie

Ondanks meerdere oproepen in het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant is de zaak nog niet opgelost. Daarom de vraag: wie herkent de jongens op de beelden, mogelijk in combinatie met de fietsen?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Om de slachtoffers een hart onder de riem te steken, kunt u hen een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar