Twee doden aan de Branding

Opsporing Verzocht Preloader

Wat heeft een ruzie in de nacht van eerste op tweede Kerstdag ermee te maken?

Afgelopen maandag 26 december 2016 zijn Faichel Rimon (22) en Shurandly Rimon (29) doodgeschoten aan de Branding in Hellevoetsluis. Zij waren die dag op bezoek bij familie.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Schietincident

Faichel en Shurandly stonden rond 18.00 uur voor het huis waar ze op visite waren toen het vuur op hen werd geopend. Hoewel er meteen twee traumahelikopters worden ingeschakeld zijn oom en neef zo zwaargewond dat ze een paar uur na elkaar overlijden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Shurandly Rimon (29)

Shurandly Rimon, die door vrienden Macho wordt genoemd en zelf ook in Hellevoetsluis woont, overlijdt het eerst. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Faichel Rimon (22)

Een paar uur na hem bezwijkt de 22-jarige Faichel Rimon. De jonge Rotterdammer die een eigen klusbedrijf heeft, laat een dochter van drie jaar achter.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Zwarte Dodge Ram

Uit verklaringen wordt al snel duidelijk wie de minstens drie betrokkenen zijn, maar de mannen slaan op de vlucht. Dankzij getuigenverklaringen is duidelijk dat de schutter of schutters die Tweede Kerstavond gevlucht zijn in een zwarte Dodge Ram. Drie dagen later wordt die vluchtauto teruggevonden. Hij blijkt te zijn achtergelaten aan het Pieter Postplein in Hellevoetsluis. Op dit moment wordt die bewuste auto verder op sporen onderzocht.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verdachten

Op 30 december heeft een van de verdachten zich gemeld, een 29-jarige man. Op 02 januari is er nog een mogelijke betrokkene aangehouden, een 50-jarige man uit Hellevoetsluis. En op dinsdag 03 januari heeft ook een 23-jarige man zich bij de politie gemeld. Ook hij is aangehouden voor betrokkenheid. De politie is nog steeds op zoek naar andere betrokkenen. Van hen denkt de politie hun identiteit te weten. Ze staan inmiddels internationaal gesignaleerd. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigenoproep: achterlaten vluchtauto

De politie zoekt getuigen van het achterlaten van de zwarte Dodge Ram. Het is een auto uit het bouwjaar 1997 en best een opvallende wagen. De politie wil heel graag horen van mensen die misschien hebben gezien wanneer die auto daar op het Pieter Postplein is neergezet , wie er toen bij waren en waar die mensen eventueel naartoe zijn gevlucht of in een ander voertuig zijn overgestapt. De verdachte die nu vastzit heeft daar wel iets over verteld, de politie wil graag weten of dat inderdaad zo gegaan is.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie was getuige van het achterlaten van de zwarte Dodge Ram op het Pieter Postplein?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigenoproep: ruzie in de Kerkstraat

Daarnaast heeft de politie nieuwe, belangrijke informatie gekregen over een ruzie in de Kerkstraat in Hellevoetsluis. In de nacht van eerste op tweede Kerstdag was daar horeca geopend en verschillende mensen die daar die nacht waren hebben aan rechercheurs verteld dat er rond 02.07 uur die nacht een opstootje is geweest. Die ruzie heeft mogelijk te maken met de fatale schoten die later werden afgevuurd op Faichel en Churandly Rimon. Als mensen hebben gehoord waar die ruzie over ging, of zou kunnen beschrijven wie ze toen daar voor de Alpen Express hebben gezien, dan kan dat ontzettend belangrijk zijn voor het onderzoek. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie was getuige van de ruzie in de Kerkstraat?

Getuigenoproep: De Branding

Daarnaast geldt dat de politie met klem wil spreken met mensen die iets voor of na het schieten aan de Branding hebben gezien, of die misschien wel bewakingscamera’s daar in de buurt hebben hangen of bv. bij dat Pieter Postplein waar de vluchtauto is gevonden.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie was getuige van het schietincident aan de Branding?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft meer informatie over een mogelijk motief? 

Aanhoudingen

Begin januari zijn er vier verdachten aangehouden, waarvan er nu nog twee vastzitten. Twee van de vier verdachten zijn op vrije voeten gesteld, maar zijn wat politie en openbaar ministerie betreft nog steeds verdacht. Ondanks die aanhoudingen heeft de politie nog vragen. Zo zijn ze nog steeds op zoek naar het wapen of de wapens waarmee geschoten is.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Sloot

In februari is daarom gezocht in een sloot aan het Wilgenpad in Hellevoetsluis in de hoop daar iets aan te treffen. Die sloot ligt in de vluchtrichting die de daders vanaf de Branding hebben genomen.

Getuigen gezocht

De politie wil precies helder krijgen wat zich daar heeft afgespeeld en wil daarom spreken met iedereen die die avond tussen 16.00 en 19.00 uur in die omgeving iets verdachts heeft gezien. 

Dashcambeelden

Met name ook wil ze in contact komen met mensen met een dashcam in hun auto die daar die middag en avond in de buurt hebben gereden. We willen hen vragen hun beelden te uploaden zodat we kunnen zien of daar iets interessants op staat.

Anonieme briefschrijver

De politie heeft tijdens het onderzoek een brief ontvangen van een anonieme briefschrijver. In die brief staat belangrijke informatie en details waarover ze graag in contact komen met de schrijver. Ze willen hem of haar daarom vragen om zich bij hen te melden, dat kan in een vertrouwelijk gesprek met het TNI.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wil de anonieme briefschrijver nogmaals contact opnemen? 

Mensen met stokken of stalen pijpen

Zowel voor als na het schietincident zagen getuigen over de Branding en verderop over de Kastanjelaan mensen lopen met stokken of stalen pijpen. Dat moet er zo midden in een woonwijk intimiderend hebben uitgezien en de politie wil uiteraard heel graag weten wie die mensen zijn geweest.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie zijn de groep mensen die met stokken of stalen pijpen liepen?

Getuigen: inzittenden auto

Verder zoekt de politie de inzittenden van een auto. Op Tweede kerstdag tussen 16.30 en 18.00 uur heeft naast de Aldi een donkere personenauto gestaan, waarschijnlijk een Volkswagen Golf, type 5. Die auto stond op ongeveer 200 meter van de plek van de schietpartij aan de Branding. De politie komt graag met de inzittenden in gesprek. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie zijn de inzittenden van de auto?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Schoten bij parkeerplaats

De parkeerplaats in de buurt van de Albert Heijn speelt mogelijk een rol bij de fatale schietpartij. In de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 november, dus ruim anderhalve maand voor tweede kerstdag, zouden vanaf de Koedijk schoten zijn gelost. Dat was in de richting van een trailer die op het Woordbouwerplein geparkeerd stond. De politie dat er een verband is met het schietincident aan de Branding.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. De politie denkt dat er een verband is tussen de schoten die zijn gelost op de Koedijk richting een trailer die op het Woordbouwerplein geparkeerd stond, in de nacht van 2 op 3 november. Wie kan daar meer over zeggen? 

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar