Twee incidenten mogelijk dezelfde daders

In de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 juni 2018 wordt een woning aan de Monseigneur Nolenslaan beschoten. Agenten treffen er ook een handgranaat aan op het balkon.

Twee weken eerder werd elders in Schiedam een 46-jarige man ontvoerd. Mogelijk gaat het om dezelfde daders.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Handgranaat op balkon

De woning van de slachtoffers bevindt zich boven een aantal winkels. Mogelijk zijn de daders via het dak en de luifels van die winkels op het balkon gekomen om er de handgranaat neer te leggen. De granaat is verwijderd door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie.

Twee mannen gezocht

Uit buurtonderzoek is naar voren gekomen dat twee mannen in donkere kleding zijn gezien bij een donkerkleurige auto. Na het incident is deze auto weggereden, meteen teruggekomen en via de Piersonstraat weer doorgereden.Mochten deze mannen niets met de zaak te maken hebben, dan kunnen zij belangrijke getuigen zijn met wie de politie graag in contact komt.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over de twee mannen die zijn gezien in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 juni 2018 op de Monseigneur Nolenslaan in Schiedam?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mogelijk verband met ontvoering

Twee weken eerder, in de nacht van 29 op 30 mei, werd een 46-jarige man ontvoerd aan de Alphons Ariënsstraat. De politie houdt er rekening mee dat daar dezelfde daders achter kunnen zitten.

Het slachtoffer van de ontvoering werd weliswaar op de Alphons Ariënsstraat een bestelbus in getrokken, maar hij woont aan de Monseigneur Nolenslaan. De politie vermoedt dat de beschieting en de handgranaat eigenlijk voor deze 46-jarige Schiedammer bedoeld waren, maar dat de daders zich die vrijdagochtend 15 juni vergist hebben in de precieze woning.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie beschikt over bewakingsbeelden, van de nacht van 14 op 15 juni 2018, van de Monseigneur Nolenslaan in Schiedam?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar