Twee jonge mannen overvallen 86-jarige vrouw

Het slachtoffer ontkent dat bij haar iets te halen valt

Aan de Lijzijde in Dronten werd op woensdag 28 juni 2017 een 86-jarige vrouw in haar huis overvallen. De vermoedelijk nog jonge daders vroegen om geld en sieraden, maar gingen met lege handen weg.

Omver geduwd

Rond 14.00 uur die middag bellen de twee mannen aan bij het slachtoffer. Zodra de vrouw de deur opent, wordt zij omver geduwd. Daar in de hal bij de voordeur drukken de daders haar tegen de grond.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Ze roepen dat ze geld willen hebben, maar het slachtoffer zegt dat dat er niet is. Sieraden dan, roepen ze, maar ook daarover maakt de bejaarde vrouw duidelijk dat er niets te halen valt.

Slungelig

De overvallers gaan niet verder de woning in, maar kiezen het hazenpad. Het slachtoffer omschrijft hen beiden als slungelige jongens van 18 à 20 jaar oud en tussen 1.70 en 1.80 meter lang. Ze spraken Nederlands met een buitenlands accent, ze droegen donkere kleding met capuchons. De gezichten van de daders waren nauwelijks zichtbaar.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Heeft u een idee wie de daders zijn? Heeft u bijvoorbeeld over de overval horen spreken of heeft het signalement u aan het denken gezet?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mogelijke getuige

Op een bankje schuin tegenover het huis van het slachtoffer, op de hoek van de Lijzijde met het Bakboord, hebben rond het tijdstip van de overval twee jongens gezeten. Met één van hen heeft de politie al gesproken, maar de ander wordt nog gezocht. Hij is een tengere jongen van ongeveer 20 jaar oud en droeg een pet met daar overheen een capuchon.

Weet u wie die jongeman is, meldt u dat dan. Hij kan een belangrijke getuige zijn. Ook als je jezelf herkent in de omschrijving, neem dan contact op met de politie.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Kent u of ben jij die tweede jongen die die woensdagmiddag rond 14.00 uur op het bankje zat op de kruising Lijzijde/Bakboord?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar