Twee mannen mishandelen nachtportier (47)

Een 47-jarige nachtportier van een Amsterdams hotel is op zondagochtend 6 oktober 2019 mishandeld door twee mannen. De politie hoopt dat iemand de daders op de beelden herkent.

update
teaser-date

23-06-2020 20:57

Meerdere tipgevers gaven door dat de man mogelijk een pakketbezorger is in de wijk Watergraafsmeer. Weet u ook zijn naam? Geef het door!

Die ochtend verschenen de mannen tussen 07.30 en 08.00 uur bij het Belfort-hotel aan het Surinameplein. Eén van hen vraagt binnen om een beschikbare kamer, maar het hotel is volgeboekt. Wanneer de portier weigert om een ander hotel te bellen, ontstaat er een woordenwisseling. Daarop vraagt de medewerker of de man het hotel wil verlaten.

Spugen

Op de beelden is te zien hoe de nachtportier vervolgens door de man wordt uitgedaagd. Op een gegeven moment wordt hij zelfs door hem in zijn gezicht gespuugd, waarop de dader snel naar buiten loopt. Wanneer de portier terug spuugt, komt hem dit duur te staan; hij wordt in zijn gezicht geslagen.

Hij kwam dichterbij lopen en toen gaf hij me een stoot in mijn gezicht, met een vuist.”

Slacthoffer mishandeling

Mishandeling

Op dat moment stapt ook de tweede man van zijn scooter en mengt zich in de ruzie. De nachtportier wordt meerdere keren geslagen en geschopt. Uiteindelijk vluchten de twee daders – ieder op een eigen scooter – in de richting van de Overtoomsesluis.

Jas van Canada Goose aan en zwarte helm op Preloader
Jas van Canada Goose aan en zwarte helm op
Jas van Canada Goose aan en zwarte helm op Preloader

Signalementen

De man die het hotel binnenkwam, had een licht getinte huidskleur en sprak Nederlands. Hij wordt tussen 30 en 35 jaar oud geschat en is zo’n 1.70 à 1.75 meter lang. De man heeft een slank postuur, droeg een blauwe jas van Canada Goose en had een zwarte scooterhelm op.

Zijn handlanger is vermoedelijk een stuk jonger: vermoedelijk tussen 20 en 25 jaar oud. Hij is licht getint, heeft een slank postuur, is tussen 1.65 en 1.70 meter lang en heeft donker haar.

Kijk ook eens naar