Twee ondernemers de dupe van beschietingen en bedreigingen

De bedrijven van twee ondernemers in Rotterdam-West zijn in januari en maart 2022 meerdere keren beschoten. De slachtoffers werden afgeperst en om die afpersing kracht bij te zetten werden verschillende panden onder vuur genomen.

De eerste beschieting vond plaats rond kwart voor twee in de nacht van zondag 16 op maandag 17 januari. Twee naast elkaar gelegen panden aan de Vierambachtsstraat waren het doelwit. Bij één van die panden ging het op vrijdag 4 maart opnieuw mis.

Afpersing

Op maandag 21 maart kwamen drie mannen langs bij een carwash van één van de ondernemers, aan de Aelbrechtskade. Een vierde man, die ze aan de telefoon hadden, maakte de eigenaar van de autowasserette duidelijk dat hij geld moest betalen; anders zou hij “het wel merken”.

Derde en vierde incident

Drie etmalen later werd dat dreigement ten uitvoer gebracht: in de vroege ochtend van donderdag de 24e opende een man het vuur op de carwash. De meest recente beschieting was rond half vier in de nacht van maandag 28 op dinsdag 29 maart. Toen werd geschoten op een loungeroom aan de 2e Middellandstraat.
Van alle vier de schietincidenten staat de schutter op beeld. Het is onduidelijk of het steeds dezelfde man betreft of dat het mogelijk om meerdere daders gaat.

Onrust

Door al deze schietincidenten is er in Rotterdam-West veel onrust ontstaan. Ondanks dat de bedreigingen gericht zijn op specifieke bedrijven, lopen iedere keer ook omwonenden gevaar. Des te meer reden dus om de afpersingen en intimidaties zo snel mogelijk te doen stoppen.

Motief

Waarom specifiek deze twee ondernemers worden afgeperst is niet duidelijk. De politie wil graag informatie over wie erachter kan zitten en/of wie de uitvoerders zijn.
In het onderzoek zijn wel al twee verdachten aangehouden. Hun rol bij de beschietingen en bedreigingen wordt verder onderzocht. Uiteraard wil de politie álle betrokkenen aanhouden.

Vierambachtsstraat in Rotterdam Preloader
Vierambachtsstraat in Rotterdam
Vierambachtsstraat in Rotterdam Preloader

Help de politie

  • Wie weet iets over het motief voor de intimidatie?
  • Wie weet of vermoedt iets over de daders?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar