Tweemaal brandstichting in zelfde straat

In Den Helder werd in het voorjaar van 2021 tot tweemaal toe in de Jan in Het Veltstraat geprobeerd een auto in brand te steken. Beide keren was de dader een man op een fiets, maar het staat zeker niet vast dat het om twee keer dezelfde man gaat.

De twee auto’s die het doelwit leken, zijn van verschillende eigenaars. Zij hebben beiden geen idee waarom iemand hen zou willen treffen en uit onderzoek door de politie is geen logisch motief naar voren gekomen.

update
teaser-date

05-10-2021 21:11

Er werd afgelopen week vooral getipt over de fiets maar daarnaast ook één tip over de dader. Meer informatie blijft welkom.

Twee incidenten

De eerste poging, op donderdagavond 22 april, lukte slechts deels. Nadat de fietser een brandend voorwerp naar een auto gooide, vloog ondanks een explosie de betreffende auto niet in brand.

Ruim drie weken later, in de nacht van 7 op 8 mei, had de dader meer ‘succes’. Kort na 00.30 uur werd iets gegooid dat even later ontplofte, waarna de auto van het slachtoffer in vlammen opging. Bij de woning waarvoor de auto geparkeerd stond, sprong door de hitte een ruit en raakte de gevel beschadigd.

Deel uw informatie

De meest duidelijke camerabeelden zijn die van 22 april. Daarop is te zien dat de dader die avond een hoody met witte koordjes droeg en een rode plastic tas bij zich had. Mogelijk zegt zijn fiets met fietstas iemand iets.
Of het diezelfde man is die in de nacht van 7 op 8 mei de autobrand veroorzaakte, is onbekend. Ook over deze persoon is ieder beetje informatie nog erg welkom.
Weet of vermoedt u iets over het motief of de aanleiding voor de vernielingen of waarom die juist in de Jan in Het Veltstraat zijn gepleegd, hoort de politie dat ook heel graag van u.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar