Vechtende jongens met grote messen tussen winkelend publiek

De politie is op zoek naar een verdachte van een levensgevaarlijk incident dat zich afspeelde in het Delftse winkelcentrum De Hoven Passage. Op vrijdag 3 december 2021 zwaaide een aantal jongeren daar met grote messen en even later is er mogelijk ook geschoten.

Op camerabeelden is te zien dat de jonge mannen zich niets aantrokken van het winkelende publiek. Een groepje van drie gewapende daders viel een vierde jongen aan, die direct een enorm mes trok. De confrontatie ging er zo heftig aan toe dat ook omstanders gevaar liepen.

update
teaser-date

18-01-2022 21:11

Sinds de uitzending zijn er 11 tips binnengekomen over deze bizarre vechtpartij. Bij de tips zijn ook namen genoemd, maar de identiteit van de verdachte staat nog niet vast.

Vier aanhoudingen

Buiten het winkelcentrum werd de jongen opnieuw aangevallen. Terwijl inmiddels tot wel tien mensen achter hem aanzaten, vluchtte hij aan de Papsouwselaan een bakkerszaak binnen. Eén van de belagers gebruikte mogelijk een vuurwapen; dat is nog in onderzoek.
Vrijwel direct kon de politie drie verdachten aanhouden; jongens van 18, 17 en 15 jaar oud. Eén van hen had nog snel iets in het water van de Westvest gegooid. Duikers troffen er kort daarna een machete aan. De jongen die doelwit van de aanvallen leek, meldde zich de volgende dag bij de politie en is toen ook aangehouden.

Het door duikers gevonden wapen Preloader
Het door duikers gevonden wapen
Het door duikers gevonden wapen Preloader

Nog gezochte verdachte

De verdachte naar wie de politie nog op zoek is, lijkt de meest fors gebouwde van het drietal dat in het winkelcentrum aanviel. Zij maakten vermoedelijk deel uit van een grotere groep jongens die speciaal naar Delft lijkt te zijn gekomen voor een ontmoeting met een andere groep.

Meld het a.u.b. als u deze verdachte herkent Preloader
Meld het a.u.b. als u deze verdachte herkent
Meld het a.u.b. als u deze verdachte herkent Preloader

Deel uw informatie

  • Wie weet of vermoedt wie de nog gezochte verdachte kan zijn?
  • Wie heeft informatie over de aanleiding voor de gewelddadige confrontaties?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar