Veehandelaar zwaar mishandeld bij overval

Beloning € 7.500

Een gepensioneerde veehandelaar (69) en zijn vrouw zijn in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 augustus 2020 overvallen in hun boerderij aan de Vredemakersweg in De Goorn. De man werd daarbij door vier personen ernstig mishandeld.

update
teaser-date

29-09-2020 21:27

Er zijn sinds de uitzending vier reacties binnengekomen, maar helaas nog geen gouden tip. Heeft u informatie over deze overvallers? Geef het door!

De bewoner schrok rond 03.10 uur wakker van het geblaf van zijn honden. Toen hij ging kijken, zag hij vier overvallers op zich af komen met breekijzers en een vuurwapen.

Schot langs hoofd

De mannen overmeesterden de bewoner en mishandelden hem met de breekijzers. Eén van de daders schoot met het vuurwapen zelfs vlak langs het hoofd van het slachtoffer.

Ik heb nog steeds tintelingen in mijn wangen van de schop die ik heb gehad.”

Slachtoffer van woningoverval De Goorn

Berkhout en Hoorn

Terwijl de 69-jarige man zo zwaar werd mishandeld, moest zijn vrouw in haar nachthemd mee naar buiten. Daar moest ze een tas uit haar auto halen en de inhoud aan de daders afgeven. Ze zag daarna kans het weiland in te vluchten, maar een vijfde overvaller haalde haar met geweld terug naar de woning.
Uiteindelijk gaat het vijftal er met een geldbedrag vandoor. De groep is gevlucht in een auto in de richting van Berkhout en Hoorn; mogelijk zijn ze bekend in deze omgeving.

Wie kan iets vertellen over de vermoedelijke vluchtauto? Preloader
Wie kan iets vertellen over de vermoedelijke vluchtauto?
Wie kan iets vertellen over de vermoedelijke vluchtauto? Preloader

Sporenonderzoek

De overvallers hebben de pui aan de achterkant van het huis stuk geslagen om binnen te komen. Forensisch rechercheurs hebben verschillende sporen veiliggesteld, die momenteel worden onderzocht door het NFI.

Signalement 

Vermoedelijk zijn de overvallers tussen 18 en 24 jaar oud en klein van postuur. Op basis van het taalgebruik van een aantal van de overvallers vermoedt het slachtoffer dat de mannen mogelijk van Marokkaanse afkomst zijn. Alle vijf droegen bivakmutsen.

Help de politie

Vermoedt u wie de daders zijn of beschikt u over andere informatie die het onderzoek verder kan helpen? Geef het alstublieft door aan de politie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Om het getroffen echtpaar een bericht te sturen, gebruikt u de link hieronder.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar