Verdachten getoond van betrokkenheid bij oplichting

De politie is op zoek naar zes personen die verdacht worden van betrokkenheid bij oplichting of diefstal, bijvoorbeeld door middel van een babbeltruc of bankmedewerkerfraude.

Het is niet uitgesloten dat onderstaande verdachten zich verplaatsen door heel Nederland. Kijk alstublieft naar deze personen uit! 

Arnhem en Huissen

De man met de bruine jas en de zwarte muts is verdachte OON-004. Hij nam op 22 februari in het centrum van Arnhem geld op van de rekening van een 81-jarige vrouw. Zij was kort daarvoor het slachtoffer geworden van bankmedewerkerfraude.

Verdachten OON-005 (links) en OON-004 Preloader
Verdachten OON-005 (links) en OON-004
Verdachten OON-005 (links) en OON-004 Preloader

Een dag later nam een handlanger met diezelfde bankpas ook geld op, in Huissen bij Arnhem. Deze verdachte met petje en mondkapje heeft nummer OON-005.
Herkent u (één van) hen? Geef het alstublieft door. Verderop op deze pagina ziet u de nummers terug bij de camerabeelden van alle zes de verdachten.

Tipformulier – Arnhem / Huissen

Borculo en Amsterdam

Ook een 84-jarige vrouw uit Borculo werd het slachtoffer van oplichting. De man links op de foto hieronder nam vervolgens vier keer geld op met haar bankpas.

Verdachten OON-006 (links) en OON-007 Preloader
Verdachten OON-006 (links) en OON-007
Verdachten OON-006 (links) en OON-007 Preloader

Hij leek samen te werken met de man, rechts, die in Amsterdam-Noord voor duizenden euro’s winkelde bij de Mediamarkt. Ook hij gebruikte de bankpas van het 84-jarige slachtoffer. Deze verdachten hebben respectievelijk de codes 00N-006 en OON-007.
Als u (één van) deze personen herkent, hoort de politie dat graag. Geef uw informatie door via een tipformulier of één van de telefoonnummers onderaan deze pagina.

Tipformulier – Borculo / Amsterdam

Pinpasfraude na babbeltruc

En de politie is ook op zoek naar een gehaaid duo dat door middel van een babbeltruc een oudere man bestal. In een Albert Heijn-filiaal in Amsterdam wisten ze ongemerkt zijn bankpas te rollen, die ze bij diverse geldautomaten zouden gebruiken.

Links verdachte AMS-001 en rechts AMS-002 Preloader
Links verdachte AMS-001 en rechts AMS-002
Links verdachte AMS-001 en rechts AMS-002 Preloader

Herkent u de man, de vrouw of allebei de personen op de getoonde foto? Geef het alstublieft door en vermeld daarbij de unieke nummercode van de betreffende persoon.

TIPFORMULIER – TWEETAL IN AMSTERDAM

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Camerabeelden van de zes verdachten:

Geef uw informatie door

Deel uw informatie a.u.b. via een tipformulier hierboven of via:

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

algemeen tipformulier

Steun de gedupeerden

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar