Verdachten in beeld van reeks babbeltrucs

De politie vermoedt dat een bende landelijk actief is met babbeltrucs bij parkeerautomaten. In elk geval in het centrum van utrecht zijn zeker 10 mensen gedupeerd tussen september en november 2018.

update

Er zijn 12 reacties binnengekomen over deze mannen; ze zouden ook in Enschede en Emmeloord zijn gezien. Ook is er een naam genoemd, bedankt!

Twee mannen kwamen op 23 september in beeld toen ze geld opnamen met een bankpas die middels de babbeltruc was buitgemaakt. Geef het aan de politie door als u hen herkent.

‘Even helpen’

De truc is even simpel als, helaas, doeltreffend. De daders staan bij een parkeerautomaat met een briefje van 20 euro in de hand. Ze maken een voorbijganger vervolgens wijs dat de automaat dat biljet niet accepteert en vragen hem of haar om even te helpen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dat helpen houdt in dat het slachtoffer òf het bedrag pint bij de parkeerautomaat òf twee briefjes van 10 euro opneemt uit een geldautomaat. De daders kijken daarbij de pincode af én rollen vervolgens de bankpas.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Oost-Europees

Op die manier lukte het de mannen om duizenden euro’s van de rekeningen van hun slachtoffers te halen.Het duo is vermoedelijk van Oost-Europese afkomst en slaat waarschijnlijk vaker toe, mogelijk ook op andere plekken en/of in wisselende samenstelling.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de mannen op de bewakingsbeelden?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar