Vernieling bij Islamitische slagerij aan de Lusthofstraat

Twee mannen gooien varkenskoppen door winkelruit

update

15 tips, veel daarvan waren suggesties over de herkomst van de varkenskoppen. De mannen zijn nog niet aangehouden, daar krijgt de politie nog graag tips over!

In de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 mei worden rond 02.00 uur bij een Islamitische slager in de Lusthofstraat in Rotterdam-Kralingen twee varkenskoppen voor de winkeldeur gelegd. Ook wordt de winkelruit vernield en worden er nog eens twee varkenskoppen en een aantal varkensstaarten naar binnen gegooid.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Lusthofstraat

De Lusthofstraat ligt in het hart van de Rotterdamse wijk Kralingen en is een levendige winkelstraat met winkels van de bekende ketens en ook veel eigen ondernemers. Een daarvan is een 47-jarige eigenaar van een Islamitische slagerij en groentezaak. Hij heeft de zaak al 14 jaar en bouwde in die jaren een vaste klantenkring op en raakte goed bevriend met de andere winkeliers.

Bewakingsbeelden

In de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 mei lopen even na 01.00 uur twee mannen door de Lusthofstraat, met een zichtbare belangstelling voor de Islamitische slager aan de overkant. Een uur later zijn ze er weer, nu met twee duidelijk gevulde Hema shoppers.

Hema shoppers

Een buurtbewoner ziet de twee naar de slager lopen en iets uit een van de tassen pakken. Na het horen van kapotgeslagen glas belt ze snel de politie. Voor de winkel liggen dan twee varkenskoppen, en achterin de winkel liggen er nog twee. Daar omheen liggen nog wat varkensresten. 

Vernieling en bedreiging

Omdat dit een gerichte, persoonlijke actie lijkt op de winkeleigenaar wordt de daders zodra zij zijn gevonden niet alleen de vernieling aangerekend van de winkelruit maar wordt hen ook bedreiging ten laste gelegd. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 1

Dader 1 is de man met het petje, wiens gezicht minder goed te zien is. Aan de manier hoe hij loopt en in combinatie met de man naast hem zou hij herkend moeten worden. Hij is smal gebouwd en iets kleiner dan de andere.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 2

Dader 2 heeft een veel breder postuur. Onder zijn donkere jas steekt een kobaltblauw shirt uit. Hij draagt in zijn eentje de twee Hema shoppers met daarin de varkenskoppen. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Varkenskoppen

Het blijkt niet simpel om aan varkenskoppen te komen. Omdat bij slachterijen een heel varken wordt verwerkt, blijven daar geen koppen achter die je gemakkelijk kunt meenemen. De politie wil dus graag horen of iemand een idee heeft waar ze vandaan kunnen komen. Elders in het land zie je wel bij boerderijen dat dode dieren onder bakken aan de weg worden gelegd, misschien zijn ze daar half mei weggenomen? Nog een optie is dat de daders er beroepsmatig aan kunnen komen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch.
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de daders aan de hand van de bewakingsbeelden, hun manier van lopen en het signalement? 
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet hoe de mannen aan varkenskoppen zijn gekomen?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet meer over een mogelijk motief? 

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar