Vier vrouwen in drie dagen slachtoffer van aanranding

In de omgeving van Alkmaar en Heiloo zijn in de eerste week van januari 2021 vier vrouwen het slachtoffer geworden van een aanrander. Het is onduidelijk of het om dezelfde man gaat die eind 2020 al zo’n 25 vrouwen belaagde in dezelfde omgeving.

De incidenten hebben echter wel overeenkomsten. Zo was het merendeel van de eerdere slachtoffers aan het wandelen of joggen toen de fietsende dader hen van achteren benaderde. Hij sloeg of betastte hen vervolgens op of bij hun billen. Ook bij de vier recente incidenten – op 4, 5 en 6 januari – blijkt dit het geval.

Harde klap

Eén van de incidenten gebeurde op dinsdagmiddag 5 januari op de Prins Bernhardlaan in Alkmaar. Rond 17.15 uur werd een wandelende 54-jarige vrouw plotseling van achteren hard geslagen; ze kreeg uit het niets een harde klap tegen haar bil. 
Haar belager, die op een herenfiets reed, deed vervolgens alle moeite om snel weg te komen. Mogelijk is de dader een wat jongere man.

Prins Bernhardlaan in Alkmaar Preloader
Prins Bernhardlaan in Alkmaar
Prins Bernhardlaan in Alkmaar Preloader

Oranjerode jas

Het slachtoffer schatte haar belager zo’n 1.85 meter lang. Hij droeg een gladde jas die van achter oranjerood was en had de capuchon strak om zijn gezicht getrokken. Verder droeg hij een donkere skinny spijkerbroek en sportschoenen met een grote witte V erop.
Ook bij de andere aanrandingen reed de dader op een herenfiets. Volgens de slachtoffers leek het alsof hij niet goed de versnellingen kon schakelen toen hij er snel vandoor wilde gaan.

Omgeving Alkmaar / Heiloo

Mogelijk heeft de dader eerst rondgereden tot hij zijn slachtoffers kon overrompelen. Alle vier de incidenten gebeurden op een andere locatie:

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. maandag 4 januari, ± 20.45 uur, Belieslaan in Heiloo
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. dinsdag 5 januari, ± 17.15 uur, Prins Bernhardlaan in Alkmaar
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. dinsdag 5 januari, ± 17.45 uur, De Geest in Alkmaar 
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. woensdag 6 januar, ±  21.00 uur, Lyceumstraat / dr. Schaepmankade in Alkmaar.
Locaties en tijdstippen van de vier aanrandingen Preloader
Locaties en tijdstippen van de vier aanrandingen
Locaties en tijdstippen van de vier aanrandingen Preloader

Help de politie

Heeft u meer informatie over de man die begin januari 2021 toesloeg of weet u meer over de aanrandingen in het najaar van 2020? Geef het alstublieft door aan de politie. Ook als u zelf het slachtoffer bent geworden, hoort de politie dat graag.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Om de slachtoffers een bericht te sturen, gebruikt u onderstaande link.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar