Vijf brandstichtingen binnen een jaar

Beloning € 7.500

De politie onderzoekt vijf brandstichtingen tussen april 2020 en januari 2021 in de Utrechtse plaatsen Baarn en Den Dolder. Drie keer was een geparkeerde BMW het doelwit en tweemaal een aantal vrachtwagens op een bedrijfsterrein.

Er zijn geen concrete aanwijzingen voor een verband tussen de verschillende brandstichtingen. Wel is het opvallend dat twee van de BMW-branden hetzelfde slachtoffer raakten en dat de twee vrachtwagenbranden werden gesticht bij het bedrijf van datzelfde slachtoffer. De derde keer dat bij een woonhuis een BMW in brand werd gestoken, was bij de buren van diezelfde ondernemer.

Bewakingsbeelden

De meest recente brandstichting was in de nacht van 22 op 23 januari 2021 aan de Heemskerklaan in Baarn. Op bewakingsbeelden zijn twee mannen te zien die iets aansteken bij het rechter voorwiel van een BMW die bij een woning geparkeerd staat.

Ook van een brandstichting in de nacht van 16 op 17 september 2020 zijn er beelden. Drie mannen staken, opnieuw bij een woning aan de Heemskerklaan, een geparkeerde BMW in brand. Neem alstublieft contact op met de politie als u weet of vermoedt wie deze personen kunnen zijn.

Kenmerken daders januari

Soortgelijke kleding Preloader
Soortgelijke kleding
Soortgelijke kleding Preloader

Eén van de brandstichters droeg in de nacht van 22 op 23 januari een donkerkleurig Adidas-trainingspak, een petje van de New York Yankees en witte sneakers met een donkere bovenkant. Zijn mededader had een donkerkleurige jas aan en droeg een spijkerbroek en Nike-gympen.

Vlak voor de brandstichting reed een donkerkleurige BMW heen en weer door de straat. De inzittenden kunnen belangrijke getuigen zijn, maar het zou ook om de auto van de daders kunnen gaan. Wie herkent de donkere BMW 1-serie, met een bouwjaar tussen 2004 en 2012? Kunt u zo’n auto mogelijk in verband brengen met de brandstichters, verneemt de politie dat graag.

Bedrijfsterrein Den Dolder

Tot tweemaal toe werd brand gesticht op het terrein van een containerbedrijf aan de Fornheselaan in Den Dolder. In de nacht van 4 op 5 juli 2020 brandden daar drie vrachtwagens volledig uit en raakte een bedrijfspand beschadigd. Op de camerabeelden van dit incident zijn drie mannen te zien van wie de politie graag wil weten wie zij zijn.

Hetzelfde bedrijf was het doelwit in de nacht van 25 op 26 augustus 2020. Drie vrachtwagens en een graafmachine gingen in vlammen op door brandstichting. Heeft u een idee wie de personen op de beelden kunnen zijn, laat het alstublieft weten. Dat mag, net als uw mogelijke andere tips, ook anoniem; bel dan 0800-7000 of vul via ‘M’ online een meldformulier in.

Deel uw informatie

De Hoofdofficier van Justitie in Utrecht heeft een beloning van 7.500 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van de reeks brandstichtingen.

  • Wie weet of vermoedt iets over de daders van één of meer van de brandstichtingen en/of over hun motief?
  • Wie herkent één of meer van de personen op de verschillende bewakingsbeelden?
  • Wie heeft informatie over de donkerkleurige BMW die in de nacht van 22 op 23 januari in Baarn over de Heemskerklaan reed?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de gedupeerden

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar