Vondst lichaam Radi Houting (46) na woningbrand aan de Elisabeth Boddaerstraat

Opsporing Verzocht Preloader

De brandweer doet een lugubere ontdekking na het blussen van een woningbrand.

update

5 tips, bijvoorbeeld met meer informatie over Radi. Maar wat deed hij daar die nacht in dat huis en waar is zijn fiets met rode krat gebleven? Uw hulp blijft nodig!

In de ochtend van zaterdag 9 november 2013 breekt er rond 05.00 uur bij een huis aan de Elisabeth Boddaerstraat in het Amsterdamse Slotervaart brand uit. Het vuur is vrij snel onder controle, maar dan ontdekken brandweermannen tijdens het blussen het lichaam van een man. Voor een deel verbrand, maar het is wel meteen duidelijk dat iemand hem om het leven heeft gebracht en dat daarna de brand is aangestoken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Slachtoffer

Dankzij onderzoekers van de Forensische Opsporing en het NFI is bekend dat het lichaam van de vermoorde man Radi Houting (46) is. Hij was een bekende figuur in de Amsterdamse harddrugsscene. Het zou zomaar kunnen dat zijn dood te maken heeft met een conflict binnen het drugsmilieu, maar de politie houdt ook rekening met andere scenario’s.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Woning

Radi Houting woonde niet in het huis waar de brandweer hem aantrof. Wie er wel woont is een vrouw die Radi kent, maar die tijdelijk ergens anders verbleef in de nacht van de moord. Ze was verbaasd en geschokt toen ze hoorde wat zich in haar huis heeft afgespeeld.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader(s)

Ze hebben hun best gedaan om de sporen uit te wissen. Dat hebben ze gedaan door gebruik te maken van een brandbare stof, mogelijk was dat benzine. Het kan zijn opgevallen dat er mensen met een jerrycan of flessen bij het huis liepen die nacht. Of misschien heeft een medewerker van een tankstation gezien dat een klant een jerrycan of een fles met benzine vulde.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Motief

Het onderzoeksteam weet inmiddels dat Radi Houting contacten had met Engelse criminelen en wil graag zoveel mogelijk te weten te komen over het leven van Radi Houting. Bekend is dat hij niet getrouwd was, geen kinderen had en dat hij was uitgeschreven uit het bevolkingsregister. Hij woonde de laatste tijd her en der bij bekenden in Amsterdam. Het is belangrijk om erachter te komen met wie Radi omging, of hij conflicten had en wat de aanleiding was voor zijn dood.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Fiets

Hij verplaatste zich meestal per fiets met een in het oog springende rode krat voorop. Maar juist van Radi’s fiets ontbreekt ieder spoor en de politie wil weten waar die fiets op dit moment staat.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er getuige geweest van de dood van Radi Houting (46)?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er in de ochtend van zaterdag 9 november 2013 getuige geweest van de brandstichting bij een huis aan de Elisabeth Boddaerstraat in het Amsterdamse Slotervaart?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wat Radi Houting deed in de Elisabeth Boddaerstraat in Amsterdam?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft hem die nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 november nog gezien?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er die nacht mensen met een jerrycan of een fles bij het huis zien lopen?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er toen bij een tankstation in die omgeving gezien dat een klant een jerrycan of een fles met benzine vulde?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er meer informatie over het leven van Radi?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet er meer over een mogelijk motief voor zijn dood?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waar Radi’s fiets staat?

Kijk ook eens naar