Voor tonnen schade door aangestoken brand restaurant

Een Arnhems restaurant en de erboven gelegen bioscoop raakten zwaar beschadigd door brandstichting. Omwonenden liepen daarbij gevaar en werden geëvacueerd. De twee daders en hun scooter zijn op beeld vastgelegd.

update
teaser-date

13-07-2021 21:09

Sinds de uitzending zijn er negen tips binnengekomen, bedankt! Meer informatie blijft welkom.

Rond 04.00 uur in de nacht van zondag 30 op maandag 31 mei 2021 kwam het tweetal aan bij de ingang van het restaurant aan het Nieuwe Plein. Ze wisten binnen te komen en verspreidden daar waarschijnlijk een brandbare vloeistof. Buiten bij de gevel staken ze vervolgens iets aan, met de enorme brand als gevolg.

Deel uw informatie

Het doelwit van de daders was het Turks-Mediterraanse café-restaurant Imparator. De schade aan de horecazaak loopt in de tonnen. Heeft u informatie over een mogelijk motief of heeft u over de brandstichting horen spreken, neem alstublieft contact op met de politie.
Weet of vermoedt u wie de personen op de bewakingsbeelden zijn, geef dat dan alstublieft door. Dat mag ook anoniem of middels een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen.

Aanknopingspunten

Een belangrijk spoor dat naar de daders kan leiden, is de scooter of motorscooter waarop zij reden. Weet u meer over het merk en/of type, meld het alstublieft. Ook als u weet wie die nacht in Arnhem met zo’n voertuig op pad is geweest, hoort de politie dat graag.
Daarnaast werd in het getroffen pand een aantal jerrycans aangetroffen; die worden op sporen onderzocht. Mogelijk zijn ze eerder die nacht of ’s avonds op 30 mei ergens gevuld bij bijvoorbeeld een benzinestation. Laat het alstublieft aan de politie weten als dit u iets zegt.

Help de politie

Wie heeft informatie over de daders en/of hun motief?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de gedupeerden

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar