Vraagtekens rond dood Simon Schilp (54)

Vrijwel zeker is er een andere partij bij betrokken geweest

update

Twee weken na de uitzending is nog weinig duidelijk geworden. De politie doet daarom een dringend beroep zich te melden op iedereen die die nacht van 8 op 9 april 2017 tussen 2.30 en 3.30 uur op de Noordammerweg is geweest.

In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 april 2017 werd tegen 03.00 uur de 54-jarige Simon Schilp zwaargewond aangetroffen op de Noorddammerweg in Amstelveen. Hij was niet meer aanspreekbaar en overleed de volgende dag in het ziekenhuis.

Verjaardag

Wat de heer Schilp is overkomen, is volstrekt onduidelijk. Hij was die zondagavond met zijn vrouw op de fiets naar een verjaardagsfeest gegaan. Rond middernacht ging mevrouw Schilp al naar huis, maar Simon vertrok pas om ongeveer 02.30 uur. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Viaduct

Nog geen half uur later werd hij zwaargewond gevonden op de Noorddammerweg, vlak bij het viaduct onder de Beneluxbaan. Opmerkelijk is dat Simon met zijn fiets op de rijbaan voor auto’s lag.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Voertuig

Uit medisch onderzoek bleek dat de verwondingen niet het gevolg konden zijn van een eenzijdig ongeluk. Er moet een andere partij bij betrokken zijn geweest. Het is mogelijk dat Simon is aangereden door een voertuig en dat de bestuurder is doorgereden, maar er zijn te veel vraagtekens in het onderzoek om dat definitief vast te stellen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigen

De politie is op zoek naar getuigen die die nacht iets gezien hebben dat met het incident te maken kan hebben. Mensen dus die Simon Schilp hebben zien fietsen of die in de omgeving van de Noorddammerweg voertuigen of personen hebben gezien die van belang kunnen zijn. Het slachtoffer had die nacht een beige jas aan en een donkere muts op.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie of een concreet vermoeden over wat er met Simon Schilp is gebeurd?

Vrachtwagen

Er is die nacht melding gemaakt van een vrachtwagen die met hoge snelheid door Amstelveen reed. Al betrof die melding niet de directe omgeving van de Noorddammerweg, de politie wil graag met de bestuurder van die vrachtwagen in contact komen. Het gaat om een overwegend witte vrachtwagen met aanhanger, met volgens de getuige een afbeelding van een bloem of bloemen erop.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Bent u de bestuurder van de witte vrachtwagen die die nacht met hoge snelheid door Amstelveen reed, of weet u wie deze persoon is?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar