Vrouw (63) in levensgevaar na gewelddadige straatroof

Maandagavond 19 november werd een 63-jarige vrouw iets voor 21.00 uur gewelddadig beroofd op de Dirk Vreekenstraat. De straatrover ging ervandoor in een auto.

update

In de afgelopen dagen zijn er drie tips binnengekomen, maar helaas nog niet de gouden. De politie is dringend op zoek naar getuigen. Was u in de buurt of zat u in dezelfde tram? Neem contact op met de politie.

Het slachtoffer wist na de straatroof nog bij haar flat aan de Entrepotbrug te komen, waar zij is opgevangen door haar dochter. Kort daarna is de vrouw met ernstig hersenletsel opgenomen in het ziekenhuis. Sindsdien is ze niet meer bij kennis geweest.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader gevlucht richting Borneolaan

Het slachtoffer werd vermoedelijk op de Dirk Vreekenstraat, vlakbij de Piet Heintunnel, overvallen door een lange man met een slank postuur. Hij droeg donkere kleding, waaronder een jas tot aan de heup. Haar belager is vervolgens weggerend in de richting de Borneolaan. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er iets gezien van de gewelddadige straatroof op de Dirk Vreekenstraat in Amsterdam op maandagavond 19 november?

Ingestapt in personenauto

Aan het einde van deze straat is hij aan de linkerzijde van een personenauto ingestapt. Het is onduidelijk of hij zelf de bestuurder was of een passagier. De auto is vervolgens weggereden in de richting van de C. van Eesterenstraat. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de auto gezien op de Borneolaan waar de straatrover bij is ingestapt?

Iphone en tas

Haar belager is ervandoor gegaan met haar tas en iphone. Vermoedt u waar deze spullen zijn? Laat het de politie weten. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigenoproep

Die bewuste avond is het slachtoffer via het Centraal Station met de tram naar huis gereisd. De dame is om 20.47 uur uitgecheckt bij het Rietlandpark en te voet verder gegaan. Ze droeg een donkerblauwe jas met capuchon en geelbruine laarzen, type Uggs. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vermoedelijk is ze langs het Hampton Hotel via de Panemalaan naar huis gelopen. De politie komt graag met mensen in contact die de vrouw in deze omgeving hebben zien lopen. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft het slachtoffer zien lopen bij het Rietlandpark op maandagavond 19 november in Amsterdam?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar