Vrouw (68) overleden na ernstige mishandeling

Een team van rechercheurs doet uitgebreid onderzoek naar een zware mishandeling op zondagavond 21 april. Die avond werd op het Geervliet een 68-jarige vrouw ernstig toegetakeld door een jongeman.

update

Drie getuigen reageerden na de oproep in de uitzending, bedankt! De politie hoopt nog met meer mensen te spreken.

Nadat bewoners aan het Geervliet rond 21.30 uur veel geschreeuw hoorden, zagen ook getuigen een man op iets inschoppen. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Ernstig letsel

Het slachtoffer, Rinia Carlien Hazra Chitanie, werd met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Mevrouw heeft wekenlang in coma gelegen en is recent overleden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

20-jarige verdachte aangehouden

Doordat agenten direct toesnelden vanuit een nabijgelegen politiebureau, hebben zij een 20-jarige verdachte kunnen aanhouden. Hij heeft inmiddels bekend dat hij de vrouw inderdaad heeft mishandeld, maar ook dat hij seks met haar heeft gehad. Het onderzoek naar een zedenmisdrijf loopt nog.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Onduidelijk

Het is onduidelijk waar en hoe hij de vrouw is tegengekomen. Het is belangrijk voor het proces, maar zeker voor de nabestaanden, om hierover meer te weten te komen.Mevrouw is waarschijnlijk rond 21.15 uur vanaf haar woning aan de Rhijnestein vertrokken. Vervolgens is zij in de richting van het Gijsbrecht van Aemstelpark gelopen en hier net voor het bruggetje rechtsaf geslagen. Hierdoor kwam zij parallel aan het park en het water te lopen. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie was er zondagavond 21 april in de omgeving van het Geervliet in Amsterdam?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Hoe zij vervolgens verder is gelopen, is onduidelijk. De politie spreekt graag met iedereen die mevrouw Chitanie heeft zien lopen: 

- Zo’n 1.50m lang;
- Surinaamse afkomst;
- Zwarte halfhoge schoenen met een witte zool en een lichtgekleurde verticale streep;
- Zwarte broek met aan de zijkanten een verticale grijze baan;
- Licht T-shirt;
- Zwart/ witte schoudertas. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de verdachte of het slachtoffer op zondagavond 21 april ergens gezien of gesproken?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Wie heeft verdachte gezien?

De aangehouden verdachte heeft voorafgaand aan het incident met meerdere mensen gesproken. Iedereen die hem gesproken of gezien heeft, wordt gevraagd zich te melden.Hij heeft onder andere met een jonge vrouw gesproken, vermoedelijk was ze zo’n 30 jaar oud. Waarschijnlijk heeft hij ook een praatje gemaakt met een stel. Deze man en vrouw is hij tegengekomen in het Gijsbrecht en Aemstelpark. Ze droegen een plastic-tas bij zich en hadden mogelijk boodschappen gedaan in het winkelcentrum aan het Gelderlandplein. Het gesprek verliep vermoedelijk in gebrekkig Nederlands.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Weet u wie de bovengenoemde personen zijn? Of was u dit zelf? Neem contact op met de politie.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar