Woningoverval aan de Hasseltsedijk

Slachtoffers vastgebonden en herhaaldelijk bedreigd

Op zaterdagavond 5 november 2016 wordt in hun huis in Berlicum een stel overvallen door drie mannen met politiejassen aan. Eén van de daders dreigt daarbij met een pistool.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Zwarte BMW

Een 27-jarige autohandelaar en zijn vriendin wonen in Berlicum aan de Hasseltsedijk, een doodlopende straat. Wanneer zij op 5 november 2016 ’s avonds televisie zitten te kijken, rijdt er een auto langs hun huis. De man gaat naar buiten en ziet dat de inmiddels geparkeerde auto een zwarte BMW is uit de 5-serie.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vastgebonden

Uit de BMW komen drie mannen, alle drie gekleed in een politiejas, en één van hen zegt dat hij de bewoner wat vragen wil stellen. Dan ineens trekt hij een pistool en duwt hij de bewoner terug het huis in. Hij moet in de gang op de grond gaan liggen, waar hij wordt vastgebonden met tie-wraps.

Een andere dader overmeestert in de woonkamer intussen de vriendin van de autohandelaar, bindt haar op dezelfde manier vast en sleept haar naar de gang. Terwijl de slachtoffers daar naast elkaar op de grond liggen, ontdoen de daders hen van horloges, sieraden en telefoons.

Papiergeld

Al die tijd vragen de daders om geld. De slachtoffers zeggen aanvankelijk dat er geen geld in huis is, maar na ernstige bedreigingen geven ze toe. Er ligt geld in een bepaalde kast, zeggen ze, en één van de overvallers vindt daar inderdaad wat papiergeld. Maar het is duidelijk dat het drietal nog niet tevreden is.

Twee van de daders slepen de mannelijke bewoner mee naar een andere kamer en beginnen hem daar in elkaar te slaan. Ze zijn in de veronderstelling dat er méér geld in huis moet zijn en eisen dat het slachtoffer meewerkt.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. De daders droegen echte of in elk geval zeer overtuigende politiejassen. Heeft u een idee hoe zij daar aan hebben kunnen komen?

Vriend

Dan komt via de achtertuin door de keukendeur ineens een vriend van de bewoners binnen. Hij komt onverwachts langs en staat vrijwel direct oog in oog met een hem onbekende man in een politiejas. Die richt zijn pistool op hem en zegt dat hij op de grond moet gaan liggen. In plaats daarvan maakt de vriend rechtsomkeert en slaat hij op de vlucht.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

De onverwachte confrontatie heeft de drie daders kennelijk laten schrikken. “Weg, weg, weg,” roepen ze tegen elkaar. Ze rennen het huis uit en gaan er vandoor in de zwarte BMW. Die wordt later op de avond brandend teruggevonden in Eindhoven aan de Generaal van der Leythenlaan.

Gestolen

De auto blijkt twee dagen eerder, op 3 november, te zijn gestolen vanaf de Derpsestraat in Deurne. De kentekenplaten die er op zaten, met nummer 47-SX-HF, zijn op de avond van de overval van een andere auto afgehaald in het Limburgse Meijel.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft gezien dat de zwarte 5-serie BMW werd ontvreemd uit de Derpsestraat in Deurne? Of dat die werd achtergelaten aan de Generaal Van der Leythenlaan in Eindhoven?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Signalement

De slachtoffers hebben één van de daders nauwelijks gezien, omdat hij tijdens de overval het hele huis aan het doorzoeken was, maar van de andere twee is er een signalement.

Dader 1 is zo’n 1.90 meter lang, is getint en mogelijk Arabisch en heeft een spitse neus. Hij had die avond een stoppelbaardje en droeg zwarte Nike-gympen. Dader 2 is donkergetint en mogelijk Antilliaans. Hij wordt ongeveer 1.75 meter lang geschat, heeft een opvallend brede neus en droeg tijdens de overval zwarte schoenen, mogelijk van het merk Gucci, met een groen-rode streep.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent, al dan niet in combinatie, de overvallers aan de hand van hun signalementen?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Rolex-horloges

Behalve contant geld hebben de overvallers twee opvallende Rolex-horloges meegenomen. Het gaat om het herenmodel Yachtmaster 1 met blauwe wijzerplaat en het damesmodel Day Date met roze wijzerplaat. Bijzonder aan het dameshorloge is de datumaanwijzing in het Duits, terwijl Engels voor dit model veel gangbaarder is.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Heeft u de heren- en/of dames-Rolex sinds 5 november 2016 gezien? Wellicht zijn ze ergens te koop aangeboden.

Kijk ook eens naar