Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Woningoverval aan het Slotjanskamp

Een 31-jarige man werd op vrijdag 4 augustus 2017 in zijn woning omstreeks 18.35 uur overvallen door twee onbekende mannen. Ze bedreigden hem met een schroevendraaier en een mes en knevelden hem. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vrijdag 4 augustus

Het 31-jarige slachtoffer is op vrijdag 4 augustus na zijn werk ongeveer een uur thuis, als er wordt aangebeld. Hij verwacht niemand en gaat even kijken wie het kan zijn. Het blijken twee mannen. Eén heeft een mes bij zich; de ander een schroevendraaier. Tijdens zijn verzet raakt de bewoner gewond aan zijn hand. De langste overvaller houdt hem in bedwang en bindt hem vast. De kleinste gaat ondertussen binnen op onderzoek uit. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Buit: Playstation 3 en een telefoon

De overvallers halen alles overhoop, het lijkt erop dat ze verwachten veel geld in huis aan te treffen. Terwijl de twee overvallers in de keuken bezig zijn, vlucht de man naar boven, zodat hij zich kan opsluiten in een kamer. Het enige van waarde dat de overvallers uiteindelijk bij hem vinden zijn zijn telefoon en zijn Playstation 3. Misschien kan die gestolen Playstation 3 naar de daders leiden want het is best een opvallende spelcomputer omdat hij volledig beplakt was met stickers. Misschien weet iemand waar die nu staat of is aangeboden.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft die playstation 3 ergens (aangeboden) gezien?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Signalementen

De twee overvallers leken vrij jong: tussen de 17 en 19 jaar oud. Beide mannen hebben een licht getinte huidskleur. Ze komen mogelijk uit de omgeving. Er zat duidelijk lengteverschil tussen de twee, de ene was zo’n 1.75m, de ander zo’n 1.85 m.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een vermoeden wie de overvallers zijn? 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vluchtroute

De daders zijn na de overval vertrokken op een matgrijze scooter. Hun vluchtroute is niet exact bekend, maar zeker is dat ze dwars door het centrum van Lonneker zijn gereden. Ze zijn op bewakingsbeeld vastgelegd terwijl ze vanaf de Bergweg langs Café Sprakel reden en de scooter is later teruggevonden in Enschede vlakbij de Utrechtlaan waar hij in een vijver is gegooid. Mogelijk heeft iemand gezien dat zo’n scooter daar gedumpt werd.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders gezien op hun vlucht? 
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft iets gezien van het dumpen van de matgrijze scooter in Enschede?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Scooter

De scooter was oorspronkelijk rood. Die rode scooter is op 20 juli tussen 20:15 en 23:15 gestolen vanaf het Burgemeester Jansenplein in Hengelo. Na de diefstal is hij overgespoten in de grijze kleur die hij nu heeft. Dat kan zijn opgevallen. De politie wil graag weten waar dat is gebeurd, ergens tussen 20 juli en 4 augustus. En ook wil de politie weten of iemand zich nog kan herinneren zo’n grijze spuitbus verkocht te hebben aan jongens die aan het signalement voldoen. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de rode scooter gezien heeft toen die op het Burgemeester Jansenplein in Hengelo gestolen werd?

Motief woningoverval

Het is in het verleden wel eens voorgekomen dat de bewoner de dagkas, van het bedrijf waar hij werkt, mee naar huis nam. Dat gebeurt al lang niet meer. De daders wekten in de indruk dat ze dachten dat er veel contant geld in huis zou zijn. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet meer over het mogelijke motief voor deze woningoverval?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar