Woningoverval bij man (57) aan het Lourdesplein

Opsporing Verzocht Preloader

Het slachtoffer laten ze gewond en vastgebonden achter.

update

3 mensen belden, 1 zelfs met een naam. Wordt vervolgd...

Een man (57) wordt op donderdagmiddag 21 maart rond 17.00 uur thuis door drie daders overvallen. Iemand in een fel oranje jas belt aan en zegt dat hij van energiebedrijf Essent is. Als hij opendoet komen nog twee mannen aanrennen en gaan binnen op zoek naar een kluis die de man niet heeft. Ze vinden alleen een portemonnee met daarin een bankpas waarvan ze de pincode willen weten. Nadat het slachtoffer die onder dwang heeft afgegeven, vertrekt één overvaller met de bankpas, terwijl de andere twee achterblijven. Na een klein half uur vertrekken zij ook.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Ford C-Max

Het lijkt erop dat de twee overvallers vertrokken omdat ze van hun collega die al eerder weg was met de bankpas een seintje kregen dat het pinnen gelukt was. Rond die tijd rijdt door het centrum van Bergen op Zoom namelijk een zwarte/donkere Ford C-Max.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Pinnen

De Ford C-Max stopt in de Lievevrouwestraat en er stapt een man uit, die door de Fortuinstraat richting de Grote Markt rent en vandaar richting de geldautomaten van de ING bank gaat op de hoek van de Zuivelstraat. Het is bijna 17.30 uur en dat is het moment dat de andere twee overvallers in het huis er ook vandoor gaan. De man stapt weer in de auto en rijdt verder. De politie wil weten wie er die donderdagmiddag 21 maart de Ford C-Max bestuurde en wie de man is op de beelden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Gestolen

De auto blijkt twee dagen voor de overval te zijn gestolen in de vroege ochtend van dinsdag 19 maart in Etten-Leur, waar ingebroken werd bij een huis aan de Nachtegaal. Naast de sleutels van de Ford die de dieven daarna zo van de oprit konden afrijden, is nog veel meer weggenomen, waaronder vijf fietsen: twee mountainbikes en drie gewone fietsen. Die neem je niet zomaar even mee, dus daar moet een busje, een aanhanger of zoiets dergelijks bij gebruikt zijn.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Begraafplaats

De gestolen Ford C-Max met het kenteken 97-TZ-TZ werd op zondag 24 maart rond 14.00 uur, een paar dagen na de overval, in Etten-Leur achtergelaten vlakbij de Algemene Begraafplaats aan de Zundertseweg.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Slachtoffer

Het gewonde slachtoffer was vastgebonden achtergelaten en had zijn bankpas nog niet kunnen blokkeren. Hij kon pas met veel moeite na verloop van tijd zijn buren bereiken. Hij had harde vuistslagen tegen zijn hoofd gekregen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Daders

Er is behoorlijk veel geweld gebruikt door de daders. Het waren in totaal drie mannen, waarvan eentje voor de deur stond in een feloranje jas die de smoes gebruikte dat hij van Essent was.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verdachte

De politie wil heel graag weten wie de man is die door Bergen op Zoom rent en waarschijnlijk pinde met de bankpas van het slachtoffer. Hij is ongeveer 20 jaar, heeft zwart haar dat aan de zijkanten is geschoren en bovenop wat langer is. Naast zwarte handschoenen draagt hij een groen gewatteerde jas met capuchon (die zwart is aan de binnenkant) en een lichte bontkraag. Daaronder een beige broek.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op donderdag 21 maart rond 17.00 uur getuige geweest van de overval op een man (57) thuis aan het Lourdesplein?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of het signalement de man die door het centrum van Bergen op Zoom rende?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie bestuurde donderdagmiddag 21 maart de Ford C-Max met het kenteken 97-TZ-TZ?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de Ford C-Max in de buurt van het huis aan het Lourdesplein gezien of heeft gezien dat er iemand ergens in of uit die auto is gestapt?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er in de vroege ochtend van dinsdag 19 maart getuige geweest van de diefstal van de Ford C-Max bij een huis aan de Nachtegaal in Etten-Leur?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er tijdens de diefstal een busje, een aanhanger of iets dergelijks in de buurt van de woning gezien?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie kan vertellen waar en met wie de Ford C-Max tussen dinsdag 19 maart en zondag 24 maart is geweest?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de auto ergens zien rijden of zien staan?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er gezien dat de gestolen Ford C-Max op zondag 24 maart rond 14.00 uur werd achtergelaten vlakbij de Algemene Begraafplaats aan de Zundertseweg in Etten-Leur?

Kijk ook eens naar