Woningoverval ouder echtpaar aan de Oranjelaan

Opsporing Verzocht Preloader

Een oud-burgemeester (93) en zijn partner (89) worden bijna twee uur lang opgesloten in de badkamer.

update

De meeste van de 5 tips gingen over de ring, men verwees daarbij naar een opkoper. Dat wordt nu onderzocht.

Op donderdagavond 19 september 2013 breken vier mannen in bij een huis aan de Oranjelaan in Amersfoort. De vrouw (89) gaat de slaapkamer binnen en treft daar de daders. Ze zijn uit op de kluis. Uiteindelijk worden de man (93) en vrouw bijna twee uur lang opgesloten in de badkamer.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Kluis

De daders hebben met man en macht geprobeerd om de kluis open te maken. Toen dat eenmaal was gelukt, bleek dat daar eigenlijk niets van waarde in zat. Ze hebben dus niet gevonden waar ze misschien op hoopten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Escalatie

Waarschijnlijk was het een groep inbrekers die het alleen om de kluis te doen was. Toen de bewoonster de slaapkamer binnenging is de situatie geëscaleerd.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Daders

Ze droegen donkere kleding en capuchons over hun hoofden. Eén man viel wel op: hij had een lelijk verwrongen gezicht en droeg waarschijnlijk een snor. Welke taal er gesproken werd, is niet bekend. Soms werd er ook wel af en toe kort met de slachtoffers in het Nederlands gesproken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Voorkennis

De politie vermoedt dat de daders weleens op de hoogte kunnen zijn geweest van de kluis. In februari 2012 is er een insluiping geweest in hetzelfde huis. De dader van toen kan de kluis hebben gezien en misschien is hij onlangs dus teruggekomen of heeft de informatie doorgespeeld aan andere criminelen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Familiewapen

De daders hebben van de man een zegelring met zijn familiewapen erin meegenomen. Deze ring heeft grote emotionele waarde voor de man.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verdachte auto

Er is die avond een grijze stationwagen gezien in de wijk de Amersfoortse Berg waar ook de slachtoffers wonen. Dat was vermoedelijk een grijze Mercedes. De politie wil weten wie er in die auto rondreed en of mensen nog andere voertuigen hebben gezien die ze misschien niet direct in de wijk kunnen plaatsen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op donderdagavond 19 september 2013 getuige geweest van de inbraak en overval bij een ouder echtpaar in hun huis aan de Oranjelaan in Amersfoort?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet of heeft een vermoeden wie de daders zijn?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders die donderdagavond 19 september in de omgeving van de Oranjelaan in Amersfoort gezien?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er informatie over de mogelijke voorkennis die de daders hadden over de kluis van de slachtoffers?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de zegelring met het familiewapen heeft, waar deze is of heeft hem te koop aangeboden gekregen?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie reed er die avond in de grijze, vermoedelijke Mercedes stationwagen in de wijk de Amersfoortse Berg?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er andere voertuigen in de buurt gezien die opvielen en vermoedelijk van de daders waren?

Kijk ook eens naar