Woonhuis beschoten in de Maandagstraat

Opsporing Verzocht Preloader

Twee onbekende jongens op een scooter zijn gezien rond de tijd dat er, op 31 maart 2018, drie schoten werden afgevuurd. Hoewel de bewoners thuis waren, raakte niemand gewond.

update

Maandag 21 januari is een 16-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden. Hij zit op dit moment vast. Naar de bestuurder van de scooter wordt nog gezocht. Eerder waren al twee minderjarige meisjes gearresteerd voor mogelijke betrokkenheid.

Op zaterdag 31 maart rond 18.50 uur zien de bewoners twee jonge mannen voor hun huis staan. Eén van hen heeft een pistool in de hand, richt dat op het huis en vuurt twee keer. 

Een derde keer schiet hij gericht op de vrouw en jongste zoon des huizes, die boven uit een raam kijken. Zij zoeken dekking en blijven ongedeerd.

Signalement

De twee jonge mannen droegen zwarte en/of donkerblauwe kleding en hadden allebei een capuchon over het hoofd.

De bestuurder van de scooter is vermoedelijk rond 18 jaar oud, circa 1.80 meter lang en heeft een stevig postuur. Opvallend zijn de fel lichtblauwe handschoenen die hij droeg.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de jonge mannen gezien die zaterdagavond 31 maart, mogelijk in combinatie met de Piaggio Zip scooter?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mogelijke aanleiding

De politie vermoedt dat het incident te maken heeft met problemen die de oudste zoon van het gezin had. Die toen 17-jarige jongen had ruzie gehad met een aantal andere jongens en werd sindsdien geïntimideerd. Het schietincident zou de climax kunnen zijn van die slepende kwestie.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over de daders of hun motief? Is u misschien iets bekend over het conflict dat de zoon des huizes had en met wie?

Link met Amsterdam

Naar aanleiding van anoniem doorgegeven informatie denkt de politie dat de twee daders niet uit Almere komen, maar uit Amsterdam. Mogelijk zijn ze op de scooter van Amsterdam naar Almere gereden en weer terug, maar het kan ook dat het duo de scooter heeft geleend van een bekende in Almere.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Opvallende kleding

Een ander aanknopingspunt waarop de politie u graag wijst, is de dure kleding van de daders. De bestuurder van de scooter droeg sneakers van zo’n 600 euro, te weten Damier Run Away Trainers van het merk Louis Vuitton.De donkerkleurige jas die de schutter aanhad, is van het eveneens prijzige merk Stone Island.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar