Beloning € 12.500

Tiel - Aanslag met brandbommen op woning ambtenaar

Een 42-jarige gemeenteambtenaar uit Tiel schrok donderdagnacht 7 februari wakker van een grote brand in zijn woning aan de Altenastraat. Vermoedelijk is de brand ontstaan nadat er brandbommen naar binnen zijn gegooid.

Update Na de uitzending hebben zes mensen informatie doorgegeven aan de politie. Ook zijn er nieuwe bewakingsbeelden van de Mercedes.

Vanwege de ernst van deze zaak beschouwt de politie de aanslag als een poging tot moord. Er is door de hoofdofficier van justitie een beloning uitgeloofd van 12.500 euro voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

Verband met werk bij gemeente

De politie gaat ervan uit dat de brandbommen zijn gegooid omdat de man des huizes bij de gemeente werkt. Hij behandelt complexe dossiers waarbij partijen een conflict hebben met de gemeente; zoals zorgfraude, het onteigenen van woningen en problematiek rond woonwagenkampen en horecavergunningen.

Drie explosies

Rond 01.15 uur lagen de bewoners boven te slapen. Gelukkig hebben ze na het horen van de harde knal kunnen vluchten via het balkon.

Bekijk groot formaat

In totaal zijn er die nacht drie explosies gehoord. Iets verderop, aan de Kersenboogerd, zijn vlak voor de aanslag twee bedrijfsauto’s in brand gestoken. Mogelijk hebben deze branden iets met de aanslag te maken en was het een afleidingsmanoeuvre.

Mercedes gezien Bekijk groot formaat
Mercedes gezien

Een getuige heeft bij deze brandstichting een donkerkleurige Mercedes zien rijden.

Bekijk groot formaat

Zo'n auto komt ook voor op bewakingsbeelden uit de omgeving.

Nieuwe bewakingsbeelden Mercedes Bekijk groot formaat
Nieuwe bewakingsbeelden Mercedes

De betrokken Mercedes is ook te zien op bewakingsbeelden van de Laan van Westroijen die donderdagochtend. Herkent u deze auto of weet u wie de mogelijke eigenaar is? Tip de politie!

Bekijk groot formaat

Daarnaast zijn er rond die tijd twee lopende mannen gefilmd. Heeft u een idee wie dit kunnen zijn? Geef het alstublieft door aan de politie.

Twee of drie mannen

Een getuige heeft twee of drie jonge mannen gezien, van wie één met een lichtgetinte huidskleur. Vermoedelijk zijn ze tussen de 20 en 25 jaar oud en tussen 1.70 en 1.90 meter lang.

Alle verdachten hebben een slanke lichaamsbouw en hadden donkere kleding aan. Eén van hen droeg mogelijk een zwarte jas met daaronder een lichtgrijze hoody.

Wie heeft die nacht rond 01.00 uur twee of drie mannen gezien in de omgeving van de Altenastraat en/of weet wie zij zijn? Tippen kan op 0800-6070 of anoniem op 0800-7000.

Volkswagen Golf GTD

De getuige dacht ook een Volkswagen Golf GTD te horen. Deze auto is niet gezien, maar maakte volgens de getuige een kenmerkend ronkend geluid. Misschien kan iemand zo'n auto in verband brengen met de verdachten.

Wie heeft informatie over de Mercedes of mogelijk over een Golf GTD? Weet u waar die auto's zijn of wie er die nacht van 7 februari in Tiel in reden? U kunt uw tip ook online doorgeven.

© AVROTROS / Landelijke Eenheid