Beloning € 15.000

Zoetermeer - Advocate (38) neergestoken door cliënt

Op dinsdagmiddag 26 september 2017 wordt een echtscheidingsadvocate van 38 jaar omstreeks 15.15 uur neergestoken door een cliënt. Ze raakt zwaargewond.

In mei 2018 zijn op verschillende momenten drie Amsterdammers aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het steekincident. Zij zijn 20, 21 en 22 jaar oud. Naar de hoofdverdachte, de man met het hoedje, wordt nog altijd gezocht.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Opvallend hoedje

Die dinsdag heeft het slachtoffer rond 15.00 uur een eerste afspraak met een nieuwe cliënt. Een dag eerder heeft de man zich telefonisch aangemeld voor het inloopspreekuur bij Benders Advocaten aan de J.L. van Rijweg. Het betreft een jonge man met een opvallend hoedje op; de advocate kent hem niet.

-reconstructie- Bekijk groot formaat
Steekincident

Gedurende het gesprek vraagt de bezoeker informatie over zijn scheiding. Na een kwartier wil de advocate de kamer verlaten om een visitekaartje te halen, maar dan slaat hij toe. 

De man haalt een mes tevoorschijn en steekt de vrouw hard in het hoofd en in een wang. Het slachtoffer loopt daarbij een slagaderlijke bloeding op, een levensbedreigende verwonding.

Jong uiterlijk Bekijk groot formaat
Jong uiterlijk

De dader is lichtgetint en mogelijk van Marokkaans-Nederlandse komaf. Hij heeft een jong uiterlijk en wordt tussen 16 en 22 jaar oud geschat, is 1.65 à 1.75 meter lang en heeft een smal postuur. 

De jonge man heeft een smal gezicht en zijn kin loopt een beetje spits toe. Op het moment van het steekincident had hij donker, kort geknipt haar en droeg hij een hoedje.

Wie (her)kent de man met het hoedje?

Voorverkenning Bekijk groot formaat
Voorverkenning

Het lijkt erop dat er twee weken voor het steekincident al voorverkenning is gedaan. Op maandag 11 september en dinsdag 12 september reden mogelijk dezelfde mannen langs in een Opel Astra hatchback uit 2016. De exacte kleur is onbekend, maar mogelijk is de Astra grijs of bruin.

Wie heeft informatie over de Opel Astra hatchback? Weet u wie op 11 en 12 september 2017 in die auto reed of reden in Zoetermeer of omgeving?

Brief slachtoffer Bekijk groot formaat
Brief slachtoffer

De advocate zal blijvend herinnerd worden aan deze dag door een groot, blijvend litteken in haar gezicht. Maar de dader heeft meer kapot gemaakt. Het slachtoffer is arbeidsongeschikt en haar bedrijf is failliet. In een brief die wij u mogen tonen, brengt zij haar gevoelens onder woorden en roept zij ons allen op te helpen de dader(s) te vinden.

Uw informatie

Heeft u informatie die van belang kan zijn voor dit onderzoek, geef het door op nummer 0800-6070 of via het online tipformulier

Wilt u anoniem blijven, belt u 0800-7000.

© AVROTROS / Landelijke Eenheid