Beloning € 20.000

Amsterdam - Beschieting café Van Ostadestraat

In de nacht van 1 op 2 april 2018 wordt Café Zuid een aantal keren beschoten. Twee bezoekers binnen raken daarbij gewond. Van de vermoedelijke daders kunnen we u bewakingsbeelden laten zien.

De Hoofdofficier van Justitie in Amsterdam heeft een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

Geschoten vanaf straat Bekijk groot formaat
Geschoten vanaf straat

Rond 00.30 uur die nacht, het begin van Tweede Paasdag, zijn er ongeveer 15 mensen aanwezig in het café op de hoek van de Van Ostadestraat en de Ruysdaelkade. De sfeer is goed en iedereen lijkt het naar de zin te hebben, maar dan ineens wordt er vanaf de straat naar binnen geschoten. Twee cafégasten raken gewond, van wie één ernstig. Terwijl de meeste aanwezigen dekking zoeken, begint vanuit de keuken een bezoeker terúg te schieten. 

Wie heeft de daders gezien, voor of na het schietincident, in de omgeving van de Van Ostadestraat en/of de Ruysdaelkade?

Bewakingsbeelden Bekijk groot formaat
Bewakingsbeelden

De twee mannen vluchten waarschijnlijk over de Ruysdaelkade in zuidelijke richting. Ter hoogte van de Hilligaertstraat worden de vermoedelijke daders gefilmd door bewakingscamera’s.

Eén van hen draagt een zwarte hoody en de andere een rode pet. Verder hebben ze donkerkleurige kleding aan. Beide mannen zijn licht getint, worden op een lengte van 1.70 à 1.80 meter geschat en hebben een normaal postuur. 

Bestuurder Audi Bekijk groot formaat
Bestuurder Audi

Mogelijk heeft een donkerkleurige Audi iets met het incident te maken. Die reed, zes minuten na de beschieting langs het café en tegen het verkeer in de Van Ostadestraat in. De politie is op zoek naar de bestuurder van die Audi. Ook getuigen die die auto even na half 1 ’s nachts daar hebben zien rijden, worden verzocht zich te melden.

Wie heeft de donkerkleurige Audi gezien en/of weet wie die bestuurde?

Op de vlucht Bekijk groot formaat
Op de vlucht

Overigens is de politie nog naarstig op zoek naar de man die vanuit de keuken van het café terug schoot. Hij ging er direct na het schietincident vandoor en vluchtte naar het buitenland. Deze man is nog niet aangehouden. 

Voor wat betreft het motief voor de beschieting, houdt de politie sterk rekening met een conflict in het criminele milieu. Daarover is al een aantal anonieme tips binnengekomen. Meer informatie is echter nog zeer welkom.

Wie heeft informatie over de daders en/of hun motief?

© AVROTROS / Landelijke Eenheid