Houten - Brutale dief slaat vier maal toe bij Ici Paris XL

De man is duidelijk in beeld wanneer hij op 1 augustus vorig jaar zijn rugtas staat te vullen met parfums. Het gaat hem zo gemakkelijk af dat hij nog drie keer terugkomt – met een trolley.

Update Een aantal winkeliers zegt door dezelfde verdachte te zijn bestolen. Wie hij is, is helaas nog niet duidelijk.

Afspelen Brutale dief slaat vier maal toe bij Ici Paris XL

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip dan rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Bekijk groot formaat

Rond 12.30 uur komt de dief voor het eerst binnen bij de Ici Paris XL aan Het Rond in Houten. Hij stopt in etappes een aantal flessen parfum in zijn rugtas en na zo’n 20 minuten loopt hij kalmpjes met zijn buit de winkel uit.

Boodschappentrolley Bekijk groot formaat
Boodschappentrolley

Het alarm van de detectiepoortjes ging daarbij niet af. Het is dus goed mogelijk dat de man de rugtas had geprepareerd, net als de boodschappentrolley waarmee hij een kwartier later terugkomt. Op z’n gemak en veelvuldig telefonerend maakt hij zijn ronde door de parfumerie, waarbij geregeld wat flessen parfum in de trolley verdwijnen.

Wie (her)kent de man op de bewakingsbeelden?

Bekijk groot formaat

De dief komt daarna nog twee keer terug. Het is opvallend hoe ongenaakbaar hij zich lijkt te voelen. Hij neemt uitgebreid de tijd en maakt een babbeltje met het winkelpersoneel, maar gaat er uiteindelijk vandoor met een buit van bijna 1.700 euro.

© AVROTROS / Landelijke Eenheid