Rotterdam - Brute overval op dame (73) in eigen woning

Een oudere vrouw wordt zondagmiddag 29 april rond 14.15 uur bruut overvallen in haar eigen woning aan de Coolsestraat. De 73-jarige dame raakt hierbij gewond.

Update Inmiddels zijn er al twintig tips binnengekomen. Hier is het team druk mee aan de slag. Dank hiervoor!

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Tabakswinkel Bekijk groot formaat
Tabakswinkel

Die middag is het slachtoffer onderweg naar een Tabakswinkel aan de 1e Middelandstraat voor sigaretten. Op haar gemak loopt ze even na 14.00 uur via het Zuidewindplein en de Palmdwarsstraat naar huis.

Insluiper

Aangekomen bij de flat opent zij de deur van de portiek. Onverwachts glipt er een man mee naar binnen. Hij zegt dat hij ook in de flat moet zijn en vervolgt zijn weg naar boven. Ongemakkelijk sluit het slachtoffer de portiekdeur en loopt in de richting van haar woning.

Op haar hoede sluit ze haar voordeur af met het nachtslot. Vervolgens neemt ze vanaf haar balkon nog een kijkje richting de West-Kruiskade. Op dit moment denkt ze de insluiper te zien op straat.

Deurbel Bekijk groot formaat
Deurbel

Ongeveer 5 minuten later gaat haar deurbel. Omdat ze haar buurmeisje verwacht, opent ze zorgeloos de deur. Maar dan staat ze oog in oog met haar overvaller: de insluiper van de portiek. Hij vraagt rustig waar de Mediamarkt is maar tijdens haar antwoord wordt de deur hardhandig open gegooid.

Handlanger

Direct verschijnt er een tweede man. Hij geeft uit het niets de oudere dame een stomp in haar gezicht, waardoor haar bril van haar hoofd vliegt. De mannen duwen de vrouw de hal in en roepen om goud. Het slachtoffer wordt vervolgens meerdere keren hardhandig in haar gezicht geslagen.

Wie heeft iets verdachts gezien zondagmiddag 29 april rondom de flat aan de Coolsestraat?

Armbanden Bekijk groot formaat
Armbanden

De vrouw droeg op het moment van de overval vier gouden schakelarmbanden. Een van de daders rukt deze op brute wijze van haar polsen, hierdoor is een van de armbanden gebroken. Dit is de enige buit die de daders meenemen; ze laten de vrouw vervolgens gewond achter.

Wie weet waar de gouden schakelarmbanden zijn of wie ze in zijn bezit heeft?

Daders

De man in de portiek was donker getint en wordt rond de 20 jaar oud geschat. Hij heeft kort, donker haar en heeft een mager postuur. Hij is ongeveer 1.70m lang. Zij handlanger is mogelijk iets langer en steviger gebouwd.

Wie weet wie de daders zijn?

Bewakingsbeelden Bekijk groot formaat
Bewakingsbeelden

De daders hebben het slachtoffer achtervolgd naar haar woning. Op bewakingsbeelden uit de omgeving is het tweetal en hun achtervolging te zien. Te beginnen op het Zijdewindeplein; daar loopt het duo achter de vrouw aan.

Bekijk groot formaat

Ook zijn ze gezien op de camera’s van de Provenierstunnel, waarna ze de Stationssingel oversteken.

Tocht door Rotterdam Bekijk groot formaat
Tocht door Rotterdam

Het duo maakt een flinke wandeling, want de mannen zijn ook herkenbaar in beeld op de camerabeelden van de tabakszaak aan de Middellandstraat. Hier heeft de vrouw eerder haar sigaretten gekocht.

Bekijk groot formaat

In de straat waar het slachtoffer woont, de Coolsestraat, komen de mannen het duidelijkst in beeld. Wie herkent het duo?

Wie herkent de twee mannen op de bewakingsbeelden?

© AVROTROS / Landelijke Eenheid